НОВИНИ від 30.08.2006

Расова різноманітність працівників компанії сприяє підвищенню прибутковості

Компанії, у яких працюють більш різноманітні за расою та національністю працівники, показують кращі результати та є більш прибутковими, ніж ті, кадри яких є гомогенними. Дослідження професора соціології Cedric Herring, виявило, що різноманітність несе очевидні переваги для бізнесу.

Дослідження вказує на те, що компанії із більш різноманітним расовим складом працівників показують вищі продажі, мають більше клієнтів, охоплюють більшу долю ринку та отримують вищі прибутки.

"Результати дослідження доводять, що наявність різноманітних працівників є позитивною не лише із соціальної точки зору. Саме завдяки такій політиці організації мають змогу отримати широкий спектр кваліфікованих спеціалістів, а окрім того — покращити економічні результати діяльності своєї компанії", — стверджує Herring.

Відповідно до дослідження середній показник прибутків від продажів компаній із низьким рівнем расової різноманітності складає $3,1 млн., із середнім рівнем — $3,9 млн., у той час як показник компаній із високим рівнем расової різноманітності складає $5,7 млн. Показники середньої кількості клієнтів компанії складає відповідно 23,415 — для компаній з низьким рівнем расової різноманітності працівників, 38,254 — для середнього рівня, 45,525 — для високого.

Компанії з високим рівнем расової різноманітності показують високий рівень захоплення частки ринку (72%) та прибутковості (72%), порівняно із 66% та 61% при середньому рівні та 54% і 52% при низькому.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=805


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua