НОВИНИ від 25.02.2010

Результати дослідження щодо управління стосунками з офшорами

Компанія Vantage Partners оголосила результати нового дослідження "Управління стосунками з офшорами" (Managing Offshoring Relationships: Governance in Global Deals), яке висвітлює вплив культурних відмінностей на ефективність аутсорсингових угод з офшорами.

Учасники дослідження відповідали на запитання про офшорингові стосунки власних компаній. При цьому дослідження включало як клієнтські, так і провайдерські дані, зібрані з більш ніж 400 компаній з усіх куточків світу.

Ключові результати дослідження:

  • Культура — це найбільший виклик офшорингових угод. 90% респондентів наголосили, що саме цей фактор спричинив принаймні якісь проблеми.
  • Як мінімум дві третини клієнтів бачать хоча б якісь відмінності між їхньою організацією та їхнім ключовим провайдером, тоді як провайдери набагато рідше бачать такі відмінності.
  • Споживачі переконані, що вони набагато частіше, ніж офшор-провайдери борються з конфліктом, а не уникають його; здійснюють пряму комунікацію; та займаються багатьма справами одночасно, замість того, щоб сфокусуватися на чомусь одному.
  • Різниця культур найбезпосереднішим чином впливає на труднощі залучення партнерів у ті види діяльності, які вважаються критичними для аутсорсингових стосунків.
  • Різниця культур також може стати основною перешкодою для обидвох сторін при досягненні максимальної цінності їхньої угоди.
  • Вплив культурних відмінностей може бути мінімізований ефективним керівництвом.

"Багато клієнтів та провайдерів розуміють, що культурні відмінності впливають на цінність, яку здатна досягнути їхня компанія, — наголошує Роберт Вільямс (Robert Williams), голова Insigma HengTian Software Ltd. — Проте, мало кому з них вдається успішно боротися з цими відмінностями. Дослідження вказує на потенціал, який здатен допомогти компаніям отримати максимальну віддачу від їхніх офшорингових стосунків із провайдерами, але тільки за умови, що ті будуть інвестувати в розуміння та розвиток більш системного підходу до управління культурними відмінностями".

За інформацією Chief Learning Officer.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1214


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua