НОВИНИ від 01.03.2010

Здатність управляти змінами визначає успішну організацію

Успіх або провал процесу управління змінами — це те, що відрізняє високорезультативні компанії від тих, які ледве зводять кінці з кінцями. За даними дослідження навчального та дослідницького інституту Roffey Park, існує безпосередній зв'язок між практикою управління змінами в організаціях та їхньою фінансовою і стратегічною успішністю.

Щорічне опитування, в якому взяло участь більше 900 менеджерів, виявило, що найбільш успішні та найрезультативніші компанії зазвичай виявляються більш ефективними в питанні управління змінами, перетворюючи потреби клієнтів та якість продуктів на рушії цих змін.

Йо Хеннесі (Jo Hennessy), керівник дослідження Roffey Park, стверджує: "Зв'язок між управлінням змінами та результативністю компанії вказує на те, що компаніям потрібно приділяти більше уваги цьому аспекту діяльності компанії. Їм потрібно уникати змін, причиною яких є зовнішня політика чи бажання скоротити витрати, і орієнтуватися на ті зміни, причиною яких є потреби клієнтів".

Вона також переконана, що організаціям слід приділяти більше уваги стратегіям, які впроваджуються у скрутні економічні часи, і уникати тих, метою яких є короткострокове скорочення витрат. Як показує практика, кращих результатів досягають ті, хто, не зважаючи ні на що, продовжує займатися інноваціями та пошуком нових ринкових можливостей.

Різницю між успішними та слабкими організаціями можна простежити і у кореляції деяких типів поведінки. Наприклад, всього 30% організацій, які показали слабкі результати, сказали, що вони працюють у партнерстві, тоді як серед високоефективних цей відсоток куди вищий — 49%. Лише 23% слабких організацій здійснюють інвестиції в розвиток лідерства, тоді як серед високоефективних таких 49%. Лише чверть слабких організацій інвестує в стабільність, тоді як серед високоефективних цей показник вдвічі вищий — 49%.

За інформацією People Management Magazine.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1215


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua