НОВИНИ від 23.05.2013

Скільки коштує кадрова помилка?

CareerBuilder: Скільки коштує кадрова помилка? Прорахунок в процесі найму працівника — це завжди чималі витрати та купа проблем. Наскільки ж поширені такі кадрові помилки та у що вони обходяться компаніям? Це питання стало темою дослідження, проведеного CareerBuilder наприкінці 2012 року1.

Так, більше ніж половина працедавців найрозвинутіших країн світу зазначили, що неправильний підбір працівника (який або не відповідав вимогам певної посади або погано виконував свої обов’язки) призводив до суттєвого скорочення доходів фірми чи значного зниження продуктивності її діяльності), а також — до погіршення стосунків із клієнтами та клімату в колективі.

Серед американських працедавців, які вказали на кадрові помилки, зроблені їхніми компаніями, 27% зауважили, що неправильний найм лише одного працівника обійшовся фірмі у суму більш ніж $50 тис. Ще дорожче коштував прорахунок у рекрутингу працедавцям країн-членів Єврозони, при цьому найбільші втрати понесли німецькі компанії $65,2 тис. або більше (за одного помилково залученого спеціаліста).

Натомість аналогічна помилка обійшлася британським працедавцям у більш ніж £50 тис.; керівникам індійських компаній — приблизно у $37 тис., менеджерам китайських фірм — у більш ніж $49 тис.

За інформацією Chief Learning Officer.


    1 Онлайн-опитування, яким було охоплено більш ніж 6 тис. менеджерів та спеціалістів, задіяних у сфері найму персоналу, з країн з найвищим рівнем ВВП, здійснювала компанія Harris Interactive.


Original URL: www.management.com.ua/news/?id=1486


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua