НОВИНИ від 12.10.2007

Генеральні директори турбуються про молоде покоління менеджерів

Генеральні директори часто намагаються заглянути у майбутнє, щоб побачити, які управлінці ростуть їм на зміну. І керівникам далеко не завжди подобається те, що вони бачать.

Нестача талановитих кваліфікованих менеджерів стає дедалі більшою проблемою для компаній у всьому світі. Багато генеральних директорів починають сумніватися, що зуміють відшукати собі достойну заміну, коли вирішать покинути керівну посаду у компанії.

Дослідження компанії The Conference Board, в якому взяло участь 769 генеральних директорів із 40 країн виявило, що пошук кваліфікованих менеджерів стає першочерговою проблемою на ринку робочої сили. А для компаній потреба пошуку обійшла за складністю навіть проблему витрат на охорону здоров'я.

На прохання назвати найбільш проблемні завдання зі 121 можливих викликів, генеральні директори вказали ефективну реалізацію стратегії. На другому місці опинилося забезпечення довгострокового стабільного зростання (у минулому році саме це завдання очолювало список), на четвертому — забезпечення прибутковості, а на п'ятому — пошук кваліфікованого управлінського персоналу.

"Цьогорічне дослідження наочно доводить, що генеральні директори з різних куточків світу нарешті починають розуміти критичні фактори забезпечення прибутків та зростання, — розповідає Джонатан Спектор (Jonathan Spector), президент та генеральний директор Conference Board. — Керівники почали усвідомлювати ключову роль найманих менеджерів для зростання компанії".

Цікаво відзначити, що проблема пошуку кваліфікованих управлінських кадрів посіла перше місце серед генеральних директорів Азії. При цьому у Європі та США вона зайняла тільки шосте місце.

За інформацією management-issues.

Original URL: www.management.com.ua/news/?id=970


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua