Все для охорони: якісне обладнання у магазині «Аква-лайф»

30.04.2024

Встановлення сучасних систем охорони гарантує безпеку вашого майна, захищає від злодіїв та вандалів. Також воно здатне оперативно сповіщати про виникнення позаштатних ситуацій, спричинених природними або техногенними причинами. Дуже важливо, щоб охоронне обладнання було якісним та надійним.

Охоронна сигналізація: види та особливості

Сигналізація — це універсальний метод захисту рухомого та нерухомого майна від несанкціонованого проникнення та інших ризиків пошкоджень чи втрати. Найпоширеніші категорії систем сигналізації — це:

  • охоронні;
  • автомобільні;
  • протипожежні;
  • газові;
  • сповіщення про пошкодження водогону.

Серед споживачів користується попитом багатофункціональне обладнання, яке поєднує в собі кілька опцій.

За принципом роботи сигналізації поділяються на кілька типів: автономні, пультові та GSM-устаткування. Автономний вид охоронного обладнання подає звуковий, світловий чи, найчастіше, звукосвітловий сигнал, коли майну загрожує небезпека. Це дозволяє привернути увагу власника чи перехожих і деморалізує злочинця. Перевагами такого устаткування є низька ціна та можливість монтажу в місцях, де відсутня електрика. До недоліків можна віднести певну ймовірність, що сигнал ніхто не почує або не зреагує на нього.

Набагато ефективнішим видом є пультова сигналізація, підключена до системи охорони. Її робота базується на датчиках, сигнал з яких потрапляє безпосередньо на пульт охоронної фірми, що дає можливість миттєвої реакції у випадку злому, задимлення, пожежі тощо.

Удосконалити варіантом пультової системи є GSM-сигналізація. Її монтаж не потребує прокладання дротової мережі, оскільки для з’єднання використовується канал мобільного зв’язку. При цьому сигнал про надзвичайну ситуацію може надходити на кілька мобільних телефонів одночасно.

Обираючи систему сигналізації слід враховувати дуже багато різних факторів. Тому важливо звернутися за порадою до фахівців.

Системи контролю доступу та відеонагляду

Системи контролю доступу до будівлі чи окремих її приміщень працюють на основі різних пристроїв ідентифікації. Їх застосування дає змогу підвищити рівень безпеки житлового будинку, офісу чи іншого закладу, обмеживши доступ до них сторонніх осіб. Найчастіше контроль доступу здійснюється за допомогою аудіо- чи відеодомофона.

Як метод ідентифікації особи через домофон можуть використовуватися біометричні дані, картки, пін-коди, електронні ключі. Деяке обладнання має опцію інтеграції з системою охоронної сигналізації. Також є моделі з функцією зберігання часу входу та виходу, надання доступу, що допомагає контролювати потік відвідувачів.

Ще одним ефективним способом забезпечення охорони приміщення та майна є відеонагляд. Цей метод передбачає встановлення камер, що можуть транслювати в реальному часі та записувати те, що відбувається в їх зоні дії.

Камери для систем відеоспостереження бувають кількох видів залежно від конструкції та призначення. Домашні та комерційні системи відрізняються рівнем контролю та управління. В деяких випадках виникає необхідність використання прихованих камер маленького розміру. Також є відеореєстратори з можливістю панорамного огляду, здатні обертатися на 360°. Тепловізійні камери фіксують інфрачервоне випромінювання, що дає можливість спостерігати за об’єктами навіть у повній темряві.

Купити різноманітне обладнання для охоронних систем можна в інтернет-магазині «Аква-лайф». Ми пропонуємо продукцію таких відомих брендів як Hikvision, Dahua, Axis, Bosch, Sony, Canon та інших.