назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Футурологія, Майбутнє ::

Майбутнє ближче, ніж здається. Як технології змінюють бізнес, промисловість і наше життя

Майбутнє ближче, ніж здається. Як технології змінюють бізнес, промисловість і наше життя

КУПИТИ КНИГУ - Майбутнє ближче, ніж здається. Як технології змінюють бізнес, промисловість і наше життя


КУПИТИ КНИГУ «Майбутнє ближче, ніж здається. Як технології змінюють бізнес, промисловість і наше життя» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Майбутнє ближче, ніж здається. Як технології змінюють бізнес, промисловість і наше життя
Автор(и): Стівен Котлер, Пітер Діамандіс
Видавництво: "Лабораторія", — 2021

Опис:
Оригінал (англ.): "The Future Is Faster Than You Think: How Converging Technologies Are Transforming Business, Industries, and Our Lives" by Peter H. Diamandis, Steven Kotler

Ніколи ще наука і технології не розвивалися такими стрімкими темпами, як сьогодні. Штучний інтелект, віртуальна реальність, криптовалюти, роботи, цифрова біологія, вживлення чипів — все це здобутки наукового прогресу, які є реальними вже сьогодні.

А протягом наступних 10 років ми досягнемо ще більшого технологічного прориву та ще більше накопичимо багатства, — в цьому впевнені автори цієї книжки. У ній вони виклали основні прогнози на майбутнє, яке точно зміниться за цей час до невпізнаваності.

Як і що ми будемо їсти, як будемо робити покупки, розважатись, навчатись, лікуватись, заробляти гроші? Як на наше повсякденне, особисте і професійне життя вплине розвиток штучного інтелекту? Та чи будемо ми врешті жити довше 100 років?

Чим хороша ця книжка:

  • Автори уже багато років досліджують сучасні технології та їхній розвиток, а разом із ним — трансформації, що приносить із собою прогрес. Їм вдалося викласти усі свої знання та прогнози про найближче майбутнє у цій книжці.
  • У ній розказано, як зміняться основні сфери нашого життя за наступні 10 років, зокрема, транспорт і пересування, роздрібна торгівля, реклама, освіта, охорона здоров’я, розваги, їжа та фінанси.


ЦИТАТИ ˅

Про майбутнє біоніки

Ще одна цікава пара — 3D-принтери й біотехнології. Перший протез, створений за допомогою такого принтера, з’явився у 2010 році. Сьогодні лікарні штампують їх солідними партіями.

У 2018 одна йорданська лікарня презентувала програму, що може спроєктувати та надрукувати протез кінцівки за 24 години і дешевше, ніж за 20 доларів. Водночас, оскільки 3D-принтери можуть друкувати електроніку, компанії на зразок Unlimited Tomorrow і Open Bionics пропонують свої високофункціональні біонічні протези за небіонічними цінами. Незабаром заміна людських органів стане не складнішою за заміну автозапчастин. Ще у 2002 році вчені Університету Вейк Форест за допомогою 3D-принтера створили тканину нирки, що може фільтрувати кров і продукувати сечу. У 2010 дослідницька компанія Organovo створила першу кровоносну судину. Сьогодні компанія під назвою Prellis Biologics рекордними темпами друкує капіляри, а Iviva Medical також займається нирками. Очікується, що створені на 3D-принтері органи з’являться на ринку до 2023 року.

Про майбутнє медицини

Що нам дасть швидша й дешевша розшифровка геному? Це докорінно змінить обличчя медицини. Уявіть, що ми маємо кілька способів «полагодити» клітину. Генна терапія замінює дефективні чи відсутні елементи ДНК, техніки редагування геному на зразок CRISPR/Cas9 дають змогу «відремонтувати» ДНК всередині клітини, а лікування стовбуровими клітинами дозволяє цю клітину повністю замінити. Завдяки швидшій розшифровці геному ці технології виходять на медичний ринок.

Про віртуальну реальність та штучний інтелект в індустрії розваг

Голографічна палуба вперше з’явилася в серіалі «Зоряний шлях: нове покоління». Вона генерує голограми, що відображають будь-які побажання користувачів, створює середовище, яке неможливо відрізнити від реальності. Урбах був одержимий цією ідеєю і зрештою вирішив створити справжню голографічну палубу.

Голографічна палуба Урбаха — це наступний гігантський крок уперед. Ультразвук створюватиме ілюзію дотику без використання спеціальних рукавиць. Штучний інтелект розпізнаватиме емоції, а оточення, яке він створюватиме, буде абсолютно інтерактивним. Таким чином, три основні зміни в індустрії розваг об’єднаються в одній забаві.


Про авторів:

Пітер Діамандіс (Peter Diamandis) — інженер, лікар і підприємець, засновник і голова X Prize Foundation, співзасновник і виконавчий голова Університету Сингулярності та співавтор бестселерів The New York Times.

Стівен Котлер (Steven Kotler) — американський автор, журналіст та підприємець. Пише статті для The New York Times Magazine, LA Times, Wired, Time, GQ, Discover, Popular Science, National Geographic Adventure та багато інших.


Зміст:
    Частина І. Сила злиття

  • Розділ 1. Конвергенція
  • Розділ 2. Стрибок до швидкості світла
  • Розділ 3. Турбоприскорення
  • Розділ 4. Прискорення прискорення

    Частина II. Переродження всього

  • Розділ 5. Майбутнє шопінгу
  • Розділ 6. Майбутнє реклами
  • Розділ 7. Майбутнє розваг
  • Розділ 8. Майбутнє освіти
  • Розділ 9. Майбутнє медицини
  • Розділ 10. Майбутнє довголіття
  • Розділ 11. Майбутнє страхування, фінансів і нерухомості
  • Розділ 12. Майбутнє їжі

    Частина III. Швидше майбутнє

  • Розділ 13. Загрози та рішення
  • Розділ 14. П’ять великих міграцій

  • Післямова
  • Подяки
  • Примітки
  • Про авторів


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Стівен Котлер):


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Пітер Діамандіс):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua