назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Економіка, Суспільство ::

Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів

Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів

КУПИТИ КНИГУ - Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів


КУПИТИ КНИГУ «Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів
Автор(и): Абхіджіт Банерджі, Естер Дуфло
Видавництво: "Наш Формат", — 2018

Опис:
Оригінал (англ.): "Poor Economics: A Radical Rethinking of the Way to Fight Global Poverty" by Abhijit Banerjee, Esther Duflo

«Економіка бідності» — найкраща бізнес-книжка 2011 року за версією Financial Times і Goldman Sachs.

П’ятнадцять років роботи з бідними людьми в десятках країн на п’яти континентах дали змогу Банерджі й Дуфло радикально переосмислити економіку бідності. Чому марокканець, якому бракує грошей на їжу, купує телевізор? Чому бідні нехтують безкоштовною вакцинацією, але витрачають гроші на недієві ліки? Чому вони починають багато бізнес-проектів, але жодна з їхніх справ не розвивається? Як переконують автори, щоб подолати світову бідність, варто насамперед зрозуміти обставини, які формують основу вибору людей. Спираючись на численні дослідження й зібрані дані, Банерджі й Дуфло пропонують доволі прості заходи, що допоможуть підвищити рівень життя бідних у всьому світі.

Чому ця книжка

Спираючись на праці економістів з питань розвитку та власні численні дослідження, автори створюють повну картину життя бідних і — що важливіше — аналізують їхнє ставлення до способів розв’язання проблем. Банерджі й Дуфло пропонують ефективні методи допомоги бідним у різних сферах — в освіті, медицині, підприємництві, кредитуванні тощо.

Для кого книжка

Книжку варто читати економістам, політикам, суспільним діячам, а також кожному, хто прагне допомогти бідним побороти злидні, кому не байдужа проблема глобальної бідності.


ЦИТАТИ ˅

Про політичний курс

Хоча корупція і впровадження неефективного політичного курсу є дійсно серйозними проблемами для бідних країн, з ними можна боротися без фундаментальної інституційної реформи. Часто вони є результатом того ж таки браку уваги до інформації і недосконалого розуміння мотивацій дійових осіб, що пояснює погану сутність політики в галузі освіти, охорони здоров’я чи фінансів, а боротися можна тією самою зброєю обережних намірів і суворих оцінок. І хоча змінити всю систему важко, всередині структури часто існує слабина, щоб робити поступ поетапно.

Про допомогу бідним

Думайте тричі. Не приймайте рішення, що ґрунтуються на самому лише співчутті: підходьте до цих проблем з розплющеними очима й спробуйте з’ясувати, що працює. Але якщо перше, що ви спробували, не діє, не дозволяйте песимізму заполонити вас. Усвідомте невдачі й намагайтеся зробити правильні висновки; не шкодуйте часу, щоб зрозуміти бідних і їхні проблеми, перш ніж намагатися розв’язати їх; усвідомте, що справжній успіх не прийде легко.

Про кількість дітей

Пак Сударно мав дев’ять дітей і багато онуків. Коли ми запитали його, чи щасливий чоловік із такою кількістю нащадків, він сказав «безумовно». Бідняк пояснив, що, маючи дев’ятеро дітей, він може бути впевнений, що принаймні двоє з них виявляться добрими й піклуватимуться про нього на старості.


Про авторів:

Абхіджіт Банерджі (Abhijit Banerjee) — економіст родом з Індії, співзасновник Лабораторії з дослідження проблем бідності імені Абдула Латіфа Джаміля Массачусетського технологічного інституту, член Консорціуму з питань фінансових систем і бідності. Лауреат гранту Ґуґґенгайма і стипендії Макартура.

Естер Дуфло (Esther Duflo) — американка французького походження, економістка, наукова асистентка Національного бюро економічних досліджень США. Керує програмою з економіки розвитку при Центрі досліджень економічної політики. У 2012 році увійшла до списку «100 світових мислителів» за версією журналу Foreign Policy.


Зміст:
  • Передмова

  • Розділ 1. Заклик подумати тричі
  • Розділ 2. Бенкет під час голоду
  • Розділ 3. Синиця в руках
  • Розділ 4. Найкращий учень у класі
  • Розділ 5. Дев'ятеро дітей Пака Сударно
  • Розділ 6. Ринок коров'ячих вух
  • Розділ 7. Кабульці та індійські євнухи
  • Розділ 8. Цеглина за цеглтною
  • Розділ 9. Мляві підприємці
  • Розділ 10. Політичні програми, політичний курс


ІНШІ КНИГИ АВТОРА (Абхіджіт Банерджі):
НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua