назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Економіка, Суспільство ::

Трамп і епоха постправди

Трамп і епоха постправди

КУПИТИ КНИГУ - Трамп і епоха постправди


КУПИТИ КНИГУ «Трамп і епоха постправди» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Трамп і епоха постправди
Автор(и): Кен Вілбер
Видавництво: "Terra Incognita", — 2019

Опис:
Оригінал (англ.): "Trump And a Post-Truth World" by Ken Wilber

Ми опинилися в новому химерному світі постправди, фальшивих новин і тривоги. У цій книжці американський філософ і духовний лідер Кен Вілбер пропонує концептуальний ключ до розуміння сучасних політичних і культурних подій.

Хай вас не бентежить, що її написано для американців на американському матеріалі: понятійний апарат, запропонований автором, і політичні феномени, про які він пише, — універсальні. В заокеанських реаліях ви впізнаєте багато вітчизняних. За допомогою інтегральної метатеорії Вілбер відповідає на три ключові запитання сучасної Америки.

Чому Трамп переміг? Чому вперше після Громадянської війни американське суспільство розкололося на два непримиренні табори? І що тепер робити?


ПЕРЕДМОВА ˅
Ніхто не читає довгих передмов, тому скажу стисло: це книжка про те, як зрозуміти події в сучасному світі. І хоча вона про США й написана для американців, її понятійний апарат є універсальним. За допомогою інтегральної теорії автор намагається відповісти на три ключові запитання сучасної Америки: як могло статися, що Трамп переміг? Як могло статися, що вперше після громадянської війни американське суспільство розкололося на два настільки непримиренні табори? І що тепер робити?

Однак те, що відбувається у США, жодним чином не є унікальним. Ми спостерігаємо подібні явища у десятках країн — від Італії до Польщі, від Росії до Туреччини, від Угорщини до Великої Британії. В Україні ми також є свідками та учасниками незрозумілих суспільних процесів. Усі ці країни різні, процеси різні, але щось спільне в них є: світ застряг і не знає, куди рухатись. Майбутнє лякає людей більше, ніж приваблює. Це футурошок (термін Елвіна Тоффлера), і викликаний він тим, що передова хвиля людської цивілізації вперше в історії не показує напрямку. Дорога скінчилася, попереду нічого не видно.

У культурі, філософії, політиці, в медіа та соціальних мережах, у пошукових системах, а також у нашій з вами свідомості запанував нездоровий прояв постмодернізму, що відкидає істину, стверджуючи її відносність. Це правда, але це не вся правда. Часом істина існує, вірний напрямок існує, і визнання цього дозволить нам рухатися вперед, а заперечення заведе у глухий кут.

Для тих, хто вже знайомий з інтегральною теорією, зауважу термінологічну особливість: червоний, помаранчевий, зелений означають те саме, що в інших працях Вілбера, а замість синього автор вживає термін «бурштиновий».

Ви можете читати цю книжку як політичний експерт, намагаючись зрозуміти причини й наслідки ресентименту і протестних голосувань. Ви можете читати її як психолог, знаходячи розуміння стадій розвитку особистості, їхніх вад і переваг. Ви можете читати її як медіаексперт, розбираючись із постправдою, фейковими новинами та політкоректністю. Нарешті, ви можете робити це як філософ, намагаючись знайти спосіб зібрати докупи світ, розбитий на шматки постмодернізмом. Але в усіх випадках, щоб опанувати цю книжку, вам доведеться сильно змінити вашу картину світу. Винагородою буде розуміння, куди рухатися людській цивілізації, країні і вам особисто.

Валерій Пекар, викладач Киево-Могилянської та Львівської бізнес-шкіл


Зміст:
  • Передмова
  • До читача

    ЧАСТИНА ПЕРША. ОГЛЯД

  • 1. Самокорекція на вістрі еволюції
  • 2. Нові приступки на сходах
  • 3. Народження культури постправди
    Нова тривожна криза легітимації

    ЧАСТИНА ДРУГА. ТЕРИТОРІЯ

  • 4. Відсутність істини плюс відсутність роботи: «ресентимент»
    Стадії розвитку й політичні партії
  • 5. Резонанс антизеленого поля
    Аспекти і стадії, активізовані поточними діями Трампа
  • 6. Першопричина гноблення та ліки від нього

    ЧАСТИНА ТРЕТЯ. НАЙБЛИЖЧЕ МАЙБУТНЄ

  • 7. Куди тепер іти?
  • 8. Ієрархії домінування та ієрархії росту
  • 9. Домашнє завдання зеленим
  • 10. Ще один крок вперед. Інтегральний по-справжньому
    Імовірне майбутнє

НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua