назваавтор

Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців
Підписуйтесь на Менеджмент.Книги

сучасні бізнес-концепції, проривні ідеї, авторські тези
та цінні інсайти — не часто, виважено, по суті

КНИГИ :: Лідерство ::

Сила ділитися владою. Віддавати, щоб досягнути більшого

Сила ділитися владою. Віддавати, щоб досягнути більшого

КУПИТИ КНИГУ - Сила ділитися владою. Віддавати, щоб досягнути більшого


КУПИТИ КНИГУ «Сила ділитися владою. Віддавати, щоб досягнути більшого» в Kniga.biz.ua (за гривні)




Примітка: щодо придбання книжок просимо звертатися у відповідні інтернет-магазини або видавництва.
Назва: Сила ділитися владою. Віддавати, щоб досягнути більшого
Автор(и): Метью Барзун
Видавництво: "Наш Формат", — 2024

Опис:
Оригінал (англ.): "The Power of Giving Away Power: How the Best Leaders Learn to Let Go" by Matthew Barzun

Від невеликого колективу однодумців-ентузіастів до величезних міжнародних корпорацій і боротьби за політичний Олімп — вміння лідера налагодити ефективну співпрацю завжди було одним із ключів до успіху. Впродовж історії панувала Піраміда — строго ієрархічний підхід, що обмежує творчість й ініціативність. Попри його переваги, Метью Барзун наполягає на існуванні значно ефективнішого принципу — Сузір’я, коли кожен учасник групи чи компанії відчуває власну важливість і причетність до спільної справи.

Від батьків-засновників США, крізь забуту нині гуру бізнесу Мері Фоллетт, історії успіху «Вікіпедії», Visa та інших проєктів і аж до революційно успішної виборчої кампанії Барака Обами у 2008 році — автор переконливо змальовує як вміння творців і лідерів розділити владу й відповідальність вело до успіху. І як самому Метью Барзуну цей підхід не раз ставав у пригоді в роки його дипломатичної діяльності.


ЦИТАТА ˅
Десь у 2000 році різноманітні організації — від історичного товариства Род-Айленду до багатонаціонального конгломерату Siemens — штампували звіти «Візія — 2020» про стратегічне планування на десятиліття вперед. Це число виявилося непереборною спокусою вдавати, що ми можемо мати ідеальну візію «року 2020» для наших компаній, громад і країн. У глянцевих звітах впевнено прописано, чого можна очікувати 2020 року й що робити, щоб скористатися майбутніми можливостями. У 2018-му, коли залишалося тільки два роки, Гарвардська школа бізнесу видала посібник, де було запитання: «Чи перебуває ваша стратегія розвитку лідерства “Візія — 2020” на шляху до успіху?». А тоді настав той рік і ніби з насмішкою запитав; «Та невже?»

Десь глибоко в душі ми усвідомлюємо, що певність мізерна. Навіть неперевершений гуру лідерства Пітер Друкер, який прославився своєю пропагандою «управління за цілями», визнав, що лідери знають свою справжню мету в найкращому разі лише в 10% випадків. І все ж таки ми міцно тримаємося за театр удавань і передбачень. Чому?

Бо, бачте, є те, що нам не подобається навіть дужче, ніж утома від удавання. Набагато дужче. Ми ненавидимо тривожитися через невідомість. Удавання — ціна, яку ми платимо, щоб позбутися невизначеності.

Тож утішаємо себе впорядкованими організаційними схемами, працюємо у зворотному напрямі від заданого місця призначення, відкидаємо те, чого не можемо виміряти, ставимо завдання членам команди, використовуємо «ключові показники ефективності» — відстежуємо все це за допомогою «приладових панелей», повертаємо та налаштовуємо циферблати, ніби запускаємо машину. Це наш спосіб самозаспокоєння через контроль і владу над усім і всіма.

Ми вважаємо, що маємо накопичувати владу, перш ніж хтось інший забере її, і утримувати цю владу над іншими. Ми не тільки стали цінувати зміцнення і збереження влади як найкращого виду лідерства; ми дійшли висновку, що це — лише єдиний вид, що це, власне, і є лідерство.

Яка дурня!

Усе, що нам треба зробити, — озирнутися навколо та побачити: є й інші типи керівників, які прийняли зовсім інший спосіб мислення щодо невизначеності. Вони не намагаються її ігнорувати, уникати чи виносити за дужки. Вони беруть її до уваги повністю. Такі лідери не накопичують владу, щоб триматися за неї, навпаки — вони її віддають. Перетворюють тривогу через непевність на енергію, яка спонукає різні групи людей разом робити неймовірно великі справи.


Про автора:

Метью Барзун (Matthew Barzun) — американський бізнесмен, дипломат і політичний фандрейзер, який був послом Сполучених Штатів у Швеції та Великій Британії. Він став відомий завдяки успішній роботі зі збору коштів на президентську кампанію Барака Обами у 2008 році. Президент Барак Обама обрав його головним із залучення фінансів для своєї кампанії з переобрання у 2012 році.


Зміст:
  • Лист від Саймона Сінека
  • Вступ
  • 1. Загублене Сузір’я
  • 2. Творці Сузір’я
  • 3. Формувати мислення
  • 4. Відпустити
  • 5. Дати змогу зростати
  • 6. Просвіт між нами
  • 7. Інакша сила — інакше «міг би»
  • Подяки
  • Вибрані джерела
  • Примітки


ВІДГУКИ ˅
«Захопливе, переконливе та приємне спростування надзвичайно поширених теорій лідерства...» — Дрю Фауст, почесний президент Гарвардського університету

* * *

«Блискучий виклик звичаям, які десятиліттями стримували організації, і чіткі інструкції, як зробити так, щоб розподілене лідерство працювало для всіх». — Тед Сарандос, співCEO і директор із контенту Netflix

НОВІ КНИГИ ПО ТЕМІ:ПОПУЛЯРНІ КНИГИ ПО ТЕМІ:



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua