Податок на ПП: чинні зміни у ПК України 2016

29.06.2016

Податок на прибуток підприємств є невід’ємною складовою механізму прямого стягнення податків з доходів юридичних осіб. Він має чіткі відмінності від прибуткового оподаткування, що стягується з фізичних осіб. Він відображений у ПК України, тому є доречним звернутися до останньої редакції Кодексу, чинної у поточному році (2016 р.).

Цей різновид податку є дуже значним для всієї системи, адже його складові відбиваються на загальному рівні ВВП. Проте він також надає широкі можливості у регулюючих та стимулюючих підприємницьку діяльність процесах. Маючи таку форму податку у загальній системі оподаткування, держава може відобразитися на розвиткові певних галузей або регіонів, на виробництві окремих товарів, послуг, робіт, на пожвавлення інвестицій та інноваційної діяльності, на підвищення рівня конкурентоспроможності тощо. І здійснюється цей вплив здебільшого за рахунок диференціації ставок оподаткування і пільгових умов, амортизаційної політики, податкового кредитування та знижок.

Оподаткування — досить складний та різноплановий законодавчо врегульований процес встановлення та утримання податків у країні. Тому не слід відкидати той факт, що певна кількість фахівців потребує кваліфікованої допомоги у роз’яснені нормативно-правових документів щодо фінансової діяльності учасників внутрішньоекономічної діяльності.

Є дуже зручний спосіб отримати корисні поради від компетентних експертів – стати користувачем спеціалізованого онлайн-ресурсу TAXLINK.