Де взяти авто в Одесі?

07.06.2017

Так-так, саме взяти покористуватися, а не купувати. Ось уявіть, ви приїхали в чуже місто на кілька днів, як ходить громадський транспорт – не знаєте, куди він ходить – не знаєте. Маршрутка вперто не хоче їхати туди, куди показує ваш навігатор, а партнери вже видзвонюють вас і сиплють питаннями на кшталт «ви де? Ви куди сіли? Коли вас чекати?». Мало того, що голова йде обертом від маси нової інформації, що рине практично звідусіль, зокрема й від голубів, що тут напрочуд сміливі, так вам ще й треба втрапити у визначене місце і у вас на це зовсім обмежений час. Тааак, Одеса ще й не таким здивує. Більше того, ви зможете на собі відчути «гостинність» одеситів. Просто побутує легенда, що одесити ніколи вам не підкажуть напрямку, а якщо й підкажуть, то це точно буде помилково. Заодно й перевірите. Але якщо так ризикувати ви не готові, то все ж варто авто орендувати. Так ви спокійнісінько доїдете куди вам треба, не сперечатиметеся з водіями маршруток, з першої спроби домовитеся з навігатором і збережете собі нерви. Укр-прокат – ось сторінка, що підкаже вам, де і як знайти авто на кілька днів.

Що потрібно, аби скористатися послугою оренди авта?

Перед тим, як узяти авто, виникає купа питань, відповіді на які іноді важко знайти самому. Які документи треба? Яка ціна послуги? А що буде, якщо машина втрапить у ДТП? Скільки має бути років? На перший погляд питання і несерйозні, однак вони є. Тому:

  1. Мати при собі паспорт.
  2. Мати посвідчення водія.
  3. Проте орендарю має бути не менше 21 року.
  4. Охочий скористатися послугою повинен мати не менше 2 років водійського стажу.

Якщо ви маєте при собі необхідні документи, вам більше 21 року і кермуєте ви щонайменше два роки, то можете вважати, що авто вам уже надали.

Під час оформлення паперів щодо оренди авта підписується й договір. У ньому наведено правила користування та прописані всі нюанси, що можуть спіткати вас у дорозі. Навіть якщо так станеться, що ви втрапите в не зовсім приємну пригоду на дорозі, то страшні фінансові проблеми вам не загрожують. Цим договором захищені і ви, і ваш орендований автомобіль. Однак не варто забувати про правила дорожнього руху і ретельно їх дотримуватися. Тоді жодних проблем у дорозі не виникне, а ви успішно завершите всі справи й повернетеся самі цілі й неушкоджені, і повернете таким же автомобіль.

Перед самим підписанням договору, оформленням оренди, проводиться ретельний огляд машини. Й орендар, й орендатор оглядають машину на предмет виявлення подряпин, пошкоджень тощо. Усе це вказується в документі, щоб потім не було ніяких претензій до жодної зі сторін.