Рекламний дизайнер: місія — продавати красиво

21.06.2017

Сфера рекламного дизайну в Україні тільки починає розвиватися. Раніше ми просто копіювали західну рекламу або невміло компонували картинки з фотобанків. Тепер же рівень вітчизняної візуальної реклами зростає, а кадровий голод все більш відчутний.

Необхідні молоді, креативні фахівці, які володіють всіма графічними програмами. Цінні кадри стежать за тенденціями в сфері рекламної графіки та фотозображень, враховують останні світові тенденції і здатні адаптувати їх під смаки вітчизняного споживача.

Ідеальний дизайнер для роботодавця

На профільному сайті пошуку роботи Хеад Хантер у відповідному розділі найчастіше зустрічаються такі вакансії зі сфери маркетингового дизайну:

  • веб-дизайнер;
  • дизайнер мобільних додатків;
  • дизайнер упаковки;
  • графічний дизайнер;
  • дизайнер меблів;
  • дизайнер рекламно-поліграфічної продукції;
  • дизайнер комп’ютерних ігор.

Для працевлаштування за цими вакансіями критично необхідне знання профільних графічних програм. Є програми, до яких дизайнери вдаються практично повсюдно, є вузькоспеціалізовані. Виходячи з цього, конкурентоспроможні фахівці не представляють результати своєї роботи намальованими від руки ескізами.

Практично жодного дизайнера не запрошують на співбесіду, заздалегідь не оцінивши його портфоліо. Тому перш ніж відправити резюме, відгукуючись на цю вакансію, варто подбати про те, щоб у вас був невеликий каталог ваших робіт, які могли б свідчити про ваш професійний рівень.

Ринок реклами поступово перебирається в мережу. Тому дуже поширене створення різноманітних банерів. Для цього використовуються спеціалізовані програми, хоча знання класичних Adobe і CorelDRAW тут так само необхідне, як і знання основ художньої композиції та маркетингу.

Від веб-дизайнера також потрібне знання основ HTML / CSS. Без знання мови стилів і базових основ програмування працювати в сфері веб-дизайну практично нереально. Тому, якщо ви поки не володієте такими навичками, пройдіть одні з численних курсів, присвячених їх вивченню.

Якщо ви захоплений геймер і спеціалізуєтесь на дизайні, спробуйте свої сили у розробці комп’ютерних ігор та мобільних додатків. Це той рідкісний випадок, коли захоплення може перерости в повноцінну роботу, з якої не захочеться йти і яка не приведе до вигоряння.