Соціальний бізнес: що це?

28.03.2019

Бізнес може бути не тільки прибутковим, а й корисним, благодійним для суспільства. Це соціальний бізнес, який все більше набирає популярності, правда, переважно на Заході. Та незабаром настане той день, коли справа «поселиться» в нашій країні і кожний зможе зробити свій внесок в загальний добробут.

Та, якщо ви сповнені бажанням розпочати соціальний бізнес сьогодні, вам знадобиться реєстрація громадської організації та кілька ідей, чим зайнятися.

Соціальний супермаркет

Ідея полягає в тому, щоб організувати універсальний продуктовий магазин, в якому продукти продавалися б з максимальною знижкою. Такий супермаркет дав би можливість нужденним знизити повсякденні витрати на їжу та поліпшити структуру свого харчування.

Віддай підручник іншому

Багато студентів купують необхідні підручники власним коштом. Після закінчення семестру ці книги, зазвичай, їм вже не потрібні. Спробуйте організувати безкоштовний збір таких підручників у різних вишах для подальшого перепродажу в спеціальному магазині за максимально низькою ціною.

Онлайн-лавка

Створіть онлайн-магазин з продажу крафтових сувенірів, виробів, килимків, одягу та інших речей. Така Інтернет-платформа надасть багатьом талановитим творчим людям заявити про себе та налагодити канали збуту.

Чесне мікрофінансування

Звичайно, фінансові ринки нашої країни багато в чому відрізняються від зарубіжних, і саме словосполучення «мікропозики» в нашій країні зажило, на жаль, сумнівну репутацію. Однак у підприємця на ниві фінансів завжди є вибір: бути сумлінним і соціально відповідальним кредитором та надавати позики під невеликий відсоток.

Соціальна кулінарія

Якщо ви любите і вмієте готувати, то цей бізнес – для вас. Спробуйте організувати щось на зразок громадської їдальні або кафе, в якій могли б харчуватися будь-хто. Знизити витрати можна за рахунок участі волонтерів і небайдужих людей, які також залучяться до проекту та нададуть безкоштовно приміщення.

Подібних ідей багато. Обговоріть це питання зі своїми друзями або організуйте онлайн-платформу та оголосіть про набір бажаючих залучитися до соціального бізнесу.