Застосування компресора в будівництві

03.04.2019

Компресор являє собою механізм для отримання стисненого повітря. Сфера його застосування досить різноманітна: в будівництві — це може бути стиснення і подача повітря іншим механізмам і пристроїв, крім того, він необхідний і в роботі відбійного молотка, бурильних автоматів, пневматики, піскоструминної техніки та інших різноманітних пристроїв і систем, а також використовується в житлово-комунальному господарстві, при реставрації тощо

Різновиди компресорів

За принципом мобільності розрізняють наступні види компресорів:

  1. Стаціонарні — масивні, великих розмірів, встановлюються в цеху поруч з пневматичним обладнанням, беруть участь в процесі виробництва.
  2. Мобільні компресори — використовуються для перевезень на віддалене відстань.

Мобільні компресори в свою чергу поділяються:

  1. Електричні компресори, що працюють на електроживленні.
  2. Бензинові — компактні і легкі, застосовуються для використання пневматичних пристроїв в місцях далеких від електрокомунікацій.
  3. Дизельні — використовуються для вироблення енергії, широке поширення мають на Крайній Півночі.

Поршневі компресори

Відмінні риси даного типу компресорів полягають в тому, що вони мають досить нескладною конструкцією, невеликою вартістю, легкістю в застосуванні. Варто також відзначити, що принцип його роботи вкрай схожий з роботою двигуна внутрішнього згоряння.
Залежно від розташування циліндрів, кількість яких залежить від продуктивності, виділяють наступну класифікацію компресорів:

  1. W-подібне
  2. V-образне
  3. Вертикальне
  4. Горизонтальний

Крім того, ці компресори можуть бути одноступінчастими і багатоступінчатими. Різниця їх полягає лише в тому, що перші стискають газ лише одного разу, в той час як другі кілька разів.

Гвинтові або роторні компресори

Вони працюють на принципі автономного регулювання частоти обертання. Пристрій даного компресора таке, що всередині його системи розташовуються два ротори, які знаходяться у взаємодії — динаміка одне з них надає руху другої. У самому корпусі всі конструкції перебувають в масляній структурі, завдяки чому механізми не перегріваються, і повітря не покидає систему.
Гвинтовий компресор дозволяє значно заощадити на електриці.

Поршневий або гвинтовий компресори. Критерії вибору.

  1. Вартість. Поршневий компресор, як правило, дешевше гвинтового. Однак основна увага все ж варто звертати безпосередньо на самі характеристики. Наприклад, гвинтовий компресор, може, і дорожче, але при цьому, на відміну від першого, може функціонувати цілодобово.
  2. Гвинтовий компресор має більш високу продуктивність і ККД, порівняно з поршневим. Заощаджує енергію.
  3. Більш високий термін життєвого циклу у гвинтових компресорів, з огляду на те, що вся його внутрішня система розташовується в маслі.
  4. Гвинтовий компресор не потребує обслуговування. Оскільки має досить міцну конструкцію.

Гвинтові компресори, дійсно, мають більш представницьку характеристику, ніж практично витісняють гвинтові з ринку.

Зателефонуйте зараз, купите компресор за найкращою ціною і отримаєте можливість купувати запчастини та набори для ТО за доступнішими цінами!