Кредитування онлайн змінить ринок споживчого кредитування

04.04.2019

Розвиток фінансового ринку України є свідченням розвитку фінтех технологій. Ніша кредитування стрімко розвивається, впроваджуючи найсучасніші IT рішення. Кредити онлайн на карту — це відносно нова послуга, яка пропонується українцям небанківськими компаніями.

Довгий час банки володіли монополією на послуги кредитування. При цьому, вони могли диктувати будь-які умови споживачам. Пропоновані ними умови важко було назвати комфортними. Слова «оформити кредит в банку» асоціювалися в українців з нескінченною бюрократією, збором довідок і пошуком поручителів. На сьогоднішній день все більше українців відходять від цієї практики, оцінивши переваги кредитування онлайн в МФО (мікрофінансових організаціях).

Онлайн кредитування прийшло в Україну з Великобританії, де було придумано в 20016 році Ерролом Дамеліном і Джонт Гурвітцем. Концептуальне рішення максимально спростити кредитування, надавати швидку допомогу, видаючи невеликі суми на термінові потреби, стало драйверами вибухового зростання популярності.

Як взяти кредит в онлайні, через інтернет

Мікрофінансові організації працюють за схожим принципом. Щоб отримати кредит онлайн, необхідно зайти на сайт кредитної організації, за допомогою кредитного калькулятора вказати потрібну суму і термін, на який вона потрібна. Потім зареєструватися, і надати необхідну інформацію. Далі кредитор обробляє заявку, перевіряє дані клієнта. Якщо заяву схвалено клієнт отримує договір для підписання. Після підписання договору, кредитор відправляє гроші клієнту, обумовленим у договорі способом.

Сервіс онлайн кредитування CreditPlus

На сьогоднішній день в ніші онлайн кредитування працює близько 70 мікрофінансових компаній. У загальних рисах вони схожі одна з одною за принципом роботи, але мають унікальні особливості, що підвищують їх конкурентоспроможність. CreditPlus — це типова МФО компанія, одна з найбільших в Україні за обсягами виданих кредитів. У CreditPlus пропонують невеликі позики до 4000 гривень, строком до 30 днів. При цьому не потрібно пред’являти документи.

Як МФО визначає особу клієнта

Багато хто задається питанням, як МФО компанії примудряються видавати кредити без перевірки документів. Насправді секрет досить простий. Визначення особистості клієнта проводиться за допомогою банківської карти, яку вказує клієнт при реєстрації. Це одна з визначальних умов, клієнт в обов’язковому порядку повинен вказати саме свою карту. Надалі кредитор відправляє гроші тільки на неї. Банківська карта видається в відділення банку, згідно зі списком документів — паспорта, ІПН коду. Отримати карту за даними іншої людини неможливо. Це дозволяє точно визначити, хто власник карти. Якщо хтось спробує зареєструватися за даними іншої людини, то не зможе верифікувати платіжну карту для отримання грошей.