Як вибрати шафу-купе правильно?

23.07.2019

Вибираючи меблі для дому, варто звернути увагу на шафи-купе. Вони достатньо вмісткі, зручні і мають естетичний вишуканий вигляд. Вибирайте шафи-купе на Matroluxe.com. Тут меблі достатньо різноманітні і підійдуть під будь-який інтер’єр. А головне – виготовлені з високоякісних імпортних матеріалів, що додає їм надійності в експлуатації та довговічності.

На що звертати увагу при виборі шафи-купе

Щоб у майбутньому дверцята не вивалились, а шафа зберігала гарний вигляд, слід приділити велику увагу окремим її частинам під час купівлі. Так, треба поцікавитися:

  • Механізмом відкривання дверцят.

Найбільш поширений складається з металевої рами з пазами, у яких їздять ролики. Та надійніше менш поширений варіант, коли ролики рухаються по монорельсу. У першому випадку будь-якої миті ролик може вискочити від сильного удару по дверцятах. Він також вискакує при найменшому забрудненні рейки. У другому випадку ролик, який рухається по монорельсу, має захисний механізм. Він перешкоджає вилітанню роликів.

  • Матеріалом профіля, по якому ходять ролики.

Найпоширеніший варіант – алюмінієвий профіль. Він хоча й акуратний, нечутно рухається, та має суттєвий недолік. Є недовговічним і служить коротких 5 – 7 років. Найкращий варіант – сталевий профіль. Хоча він має менш естетичний вигляд, та прослужить не один десяток років.

  • Матеріалом, з якого виготовлені ролики.

Найкращий варіант – металеві ролики. Непогано, коли стоять пластикові ролики з тефлоновим покриттям. Але якщо ролики повністю пластмасові, від такої шафи варто відмовитися. Пластмасові коліщатка прослужать не більше року, а потім просто втратять свою форму.

  • Шириною дверних стулок.

Найкращий варіант, коли ширина стулок не перевищує одного метра. Більш широкі дверцята достатньо важкі. Тому з’єднуюча фурнітура досить швидко вийде з ладу. До того ж  рухати широкі створки досить незручно.

  • Вмісткістю шафи.

Варто обирати більш вмістку шафу-купе. У малогабаритні меблі дуже скоро перестане вміщатися увесь одяг, бо з плином часу кількість речей дедалі збільшується. Краще зарані купити велику шафу зі значною глибиною. Тоді речі будуть зручно вміщатися на полицях.

Бувають і такі варіанти, коли встановлюються вбудовані меблі. Тоді роль задньої стінки, низу та верху грають частини кімнати. За такого варіанту слід брати до уваги, з якого матеріалу вироблені бокові стінки.

Якщо це гіпсокартон, краще відмовитись від вбудованих меблів. Цей матеріал дуже ненадійний. Підвішані на нього двері-купе не протримаються довго. Гіпсокартон не витримає навантаження і розламається.

Шафи-купе від магазину MatroLuxe

Зупинивши свій вибір на шафах-купе, вам варто звернути увагу на товари магазину Матролюкс. Тут пропонуються двостворчаті та тристворчаті меблі. В залежності від запросів сім’ї та габаритів житла ві зможете обирати розміри шафи-купе.

Всі меблі виглядають вишукано і прикрасять будь –яку кімнату. Є шафи із дзеркальними дверцятами, які візуально збільшують навколишній простір. Вони підійдуть для коридору або невеличкої спальні. Інші шафи-купе з демократичним візерунком, який додасть яскравості скромному інтер’єру.