Чому варто обрати мінеральну вату для утеплення фасаду

31.08.2019

Утеплення фасаду являється альтернативою для тих, хто прагне зекономити чималу суму коштів на опаленні. Саме таке рішення дозволяє знизити витрати на паливо приблизно на третину, завдяки чому вартість послуги з утеплення споруди відіб’ється уже за кілька років. Що стосується матеріалів, які використовуються для утеплення, то їх перелік досить значний. Однак, одну з лідируючих позицій, серед цього переліку, займає саме мінвата для утеплення фасадів ціна.

Якими перевагами володіє мінеральна вата?

  1. Екологічність. За цю характеристику люди найчастіше надають перевагу мінеральній ваті. Мінеральна вата не містить шкідливих речовин, сприяє циркуляції повітря, завдяки чому ідеально підходить для обробки приміщень, де проживають діти, хворі та алергіки. Крім цього, завдяки утепленню мінватою вдається не лише зберегти оптимальну температуру в приміщенні, а й попередити появу плісняви, грибків та цвілі.
  2. Універсальність. Мінвата популярна ще й завдяки тому, що використовувати її можна для утеплення різних поверхонь та приміщень. Наприклад, цей матеріал ідеально підходить як обробки приватних будинків, багатоповерхівок, так і для авто мийок, саун, басейнів та медичних установ. Використовувати її можна як ззовні, так і в середині. Однак, саме в якості матеріалу для утеплення фасаду віддача мінвати буде максимальною.
  3. Доступна ціна. Мінеральна вата буває різних видів, що й впливає на формування ціни. Приміром, кам’яна вата коштує дорожче, ніж скловата, однак і можливості її застосування трохи відрізняються. Якщо ж порівнювати ціни на мінвату та інші матеріали для утеплення фасадів то перший варіант буде коштувати трохи дорожче, однак і переваг у цього матеріалу значно більше.

Крім цього, мінеральна вата добре поглинає звуки, стійка до горіння, а термін її експлуатації складає від 25 до 50 років. Єдине, утеплення фасаду мінеральною ватою варто довірити професіоналам, знайти яких ви зможете у компанії «Ceresit». Лише професіонали зможуть проконсультувати вас з приводу утеплення споруди, підберуть ідеальний для цього та проведуть роботи відповідно до всіх, уже існуючих вимог.