Механізми трансформації у кутових диванах

06.09.2019

Кутові дивани – це оптимальний вибір для просторих кімнат, вони відрізняються зручністю та комфортом, функціональністю і надійністю. За допомогою такої м’яких меблів можна створити повноцінне спальне місце та зонувати простір, що особливо актуально для квартир-студій. Якісний диван кутовий купити можна за вигідною ціною, при цьому слід враховувати низку факторів: тип каркасу і наповнювача, механізм трансформації, цільове застосування, габаритні розміри, особливості конструкції.

Основні механізми трансформації диванів

Кутові моделі диванів з можливістю розкладки відрізняються максимальним комфортом і зручністю, практичністю і надійністю. За рахунок того, що кутові дивани забезпечують велике спальне місце, то й навантаження відповідно зростає. Тому краще вибирати меблі з міцним і твердим дерев’яним або металевим каркасом.

Механізм трансформації дозволяє легко і швидко перетворити диван на ліжко, а для цього виробники пропонують кілька варіантів розкладки, а саме:

  • викочування;
  • пума;
  • дельфін;
  • седафлекс;
  • мералат;
  • інфагрид;
  • ходрі;
  • телескоп;
  • єврокнижка.

Купити диван в Тернополі можна на сайті www.lisma.com.ua/product-category/divani/, де представлен великій вибіл меблів. Одним з найпростіших варіантів розкладки є механізм викочування, для цього досить потягнути за спеціальний ремінець. Сидіння виїжджає вперед і підтягує за собою інші викатні складові. Різновидом викочування є дельфін, який розроблений спеціально для кутових диванів.

У результаті виходить рівне і комфортне спальне місце. Відмінною особливістю варіанту «пума» є простота і оперативність розкладки, сидіння піднімається і витягується на себе. Седафлекс вимагає зусиль і більше часу, висунуте сидіння спочатку ставиться на металеві ніжки, а потім розкладаються інші секції.

На відміну від седафлекс в мералаті ніжки доведеться встановлювати самостійно, вони не стають автоматично. Інфагрид – простий і зручний спосіб розкладки, з яким впораються навіть діти. Сидіння витягується на себе за допомогою ремінця, а інші частини висуваються слідом автоматично. Ходрі і телескоп – найбільш прості способи трансформації, диван перетворюється на спальне місце одним швидким рухом. Для цього необхідно потягнути сидіння і диван сам розкладається в потрібне положення. Після вибору механізму трансформації рекомендується підібрати відповідний тип каркасу і матеріал оббивки.

Тип каркасу і матеріали для оббивки

Для каркаса в кутових диванах може використовуватися ДСП, дерево і метал. Бюджетним варіантом є ДСП, а самим надійним, довговічним і міцним – метал. Для оббивки краще вибирати якісні та міцні матеріали, наприклад, жаккард, велюр, екошкіру і натуральну шкіру.

Якщо матеріал оббивки схильний до частого забруднення, то краще вибирати кутові дивани зі знімними практичними чохлами, які просто зняти і випрати. При покупці м’яких меблів слід визначитися з розмірами і наявністю вільного простору в приміщенні, а також враховувати загальне оформлення інтер’єру.