Стенди для шкільних кабінетів: ефективна організація навчального простору

20.10.2019

На перший погляд, стенди — не найважливіша складова обладнання сучасної школи. Та якщо ви спробуєте уявити кабінет хімії — стенди з таблицею Менделєєва одразу спадуть на думку. Якщо подумаєте про кабінет української мови та літератури — із настінних стендів поважно дивитимуться видатні письменники. А стенди з захисту вітчизни з промовистими ілюстраціями та гаслами — обов’язкові для кабінету з цієї дисципліни.

Отже, стенди — важлива частина правильного оформлення класів, за допомогою яких можна залучити учнів до шкільного життя та заохотити до самовираження.

Для яких шкільних кабінетів найчастіше замовляють стенди

Найбільш популярними у зв’язку зі впровадженням НУШ наразі є стенди для початкової школи. Вони бувають найрізноманітніших форм і розмірів і використовуються для фотографій, малюнків й інших учнівських робіт, інформування школярів і батьків про події, привітань тощо.

Окрім того, школам часто необхідні:

  • стенди для оформлення кабінету біології,
  • стенди для кабінету технологій,
  • стенди в кабінет трудового навчання,
  • стенди в кабінет захисту вітчизни та для інших навчальних приміщень.

Окремо можна замовити стенд для проектора, якщо вам потрібно укомплектувати інтерактивний мультимедійний комплекс. Так ви зможете розмістити проекційний екран або дошку в зручному положенні для всіх глядачів і спікерів.

Які бувають стенди: види та розміри

Зовнішній вигляд шкільних стендів може дуже різнитися, залежно від їх цільового призначення:

  • Корковий стенд — для кріплення канцелярськими кнопками та гвіздочками.
  • Пластиковий стенд — легкий та довговічний, зручний у використанні для початкових класів.
  • Магнітна дошка — у разі, якщо плануєте користуватися магнітами.
  • Дерев’яний стенд — часто обладнаний додатковими поличками чи використовується у якості декорації.

За потреби, можна купити стенди з комбінованими поверхнями: магнітно-маркерний тощо.

Розміри та форма стендів для шкільних куточків кожен учитель обирає, оцінюючи розміри кабінету та потреб у демонстраційних матеріалах.

Скільки стендів потрібно для шкільного кабінету

Щоб визначитися, скільки і яких стендів потрібно замовити, враховують багато чинників. Це розмір і наповненість шкільної аудиторії, бажаний колір, дизайн або спосіб кріплення дошки.

Якщо вам потрібно заказать стенд для кабінета хімії, фізики, біології, комп’ютерного класу чи будь-яких інших навчальних приміщень — телефонуйте (044) 353 33 77. Спеціалісти відділу продажів B-Pro допоможуть підрахувати оптимальну кількість стендів для кожного кабінету та нададуть актуальну інформацію щодо ціни обладнання та термінів доставки по Україні. Чи завітайте на сайт компанії — та оберіть усе необхідне самостійно.