Проведення аналізу цін для виявлення магазинів-демпінгерів

29.10.2019

Нерідко нові інтернет-магазини, починаючи свою торговельну діяльність, на початку зазвичай демпінгують. Щоб залучити якмога більше клієнтів, вони знижують ціну на свої товари до найменшого рівня. При цьому жертвують прибутками. Тільки аналіз цін конкурентів допоможе виробнику і продавцю оригінального товару запобігти нівелюванню свого бренду через недобросовісну політику закупівельників-партнерів.

Як протистояти демпінгу?

Якщо у вас виникають підозри щодо існування демпінгу у колі партнерів-закупівельників вашої продукції, найкращим рішенням стане придбання та встановлення перевіряючого сервісу PriceCop. За його допомогою ви зможете отримувати:

  • Аналізи всіх цін конкурентів на вашу продукцію.
  • Автоматичні скриншоти демпінгу конкурентів.
  • Демонстрацію зміни цін на продукцію у вигляді докладних графіків.
  • Виявлення нових інтернет-магазинів, які торгують вашими товарами.
  • Виявлення нових товарів у магазинах-конкурентах.
  • Виявлення контрабандних поставок товарів.

На основі цих даних система PriceCop автоматично складає відповідні звіти для спеціалістів усіх ланок вашого магазину. Для зручності роботи передбачена особиста панель управління. Тут ви зможете дивитися результати планового моніторингу та управляти його номенклатурою, запускати позаплановий збір даних.

При виявленні магазинів-демпінгерів система PriceCop відповідно реагує:

  • Здійснює вчасну API-інтеграцію;
  • За встановленим графіком на протязі дня розсилає повідомлення про виявлений демпінг несумлінним постачальникам та торговельним партнерам.
  • Подає звіти про зміну торговельної політики та динаміку цін у конкурентів.

В разі не реагування на ваші вимоги підвищити ціни на придбані у вас товари, ви можете урвати будь-які ділові стосунки з порушниками.

Переваги системи PriceCop

Використання системи PriceCop для боротьби демпінгом має значні переваги над іншими методами виявлення цього явища. Аналіз цін конкурентів та моніторинг їх зміни здійснюється швидко. Всі дані максимально точні. Похибка може складати не більше 2%.

За скорочений час здійснюється складання звітів та реагування на виявлені порушення. Система легко справляється з роботою, для виконання якої знадобився би цілий штат співробітників. Отже, ви не тільки оперативно отримуєте необхідну та корисну для бізнесу інформацію. Ви ще економите цілу купу грошей. Система PriceCop – рятівна соломинка, коли існує загроза знищення вашого бренду.