Блискавкозахист та заміри опору ізоляції

29.11.2019

Досить широкого розповсюдження у наш час набула така прикра проблема як пожежа у будинку. Кожен окремий випадок – це результат різноманітних дій: чи то неправильного та необережного поводження дорослих або ж дітей із вогнем, чи користування несправними електроприладами, причин загоряння може бути безліч.

Проте найпоширенішими, як не дивно, є відсутність на тій чи іншій споруді спеціального блискавкозахисту та відсутність своєчасного проведення електровимірювання або іншими словами замірів опору ізоляції.

Блискавкозахист: чому він настільки важливий?

Всім досить добре відомо, що у випадку втручання блискавки у житлову будівлю майже неминучими є такі матеріальні втрати як:

  • механічне пошкодження покрівлі будинку;
  • руйнування фасаду споруди;
  • виникнення різної сили пожеж;
  • вихід із ладу електричного та електронного обладнання.

Ну і перш за все, під загрозою знаходиться безпека людей та тварин, котрі знаходяться у приміщеннях будівлі в момент влучення у неї блискавки. Саме тому так важливо під час проведення ремонту або реконструкції наявної споруди подбати про встановлення спеціальної системи блискавкозахисту, котра гарантовано допоможе забезпечити безпечні умови перебування людей (які знаходяться у будівлі або поряд із нею), а також істотно зменшить ризик отримання різного роду матеріальних збитків.

Для чого саме потрібні заміри опору ізоляції?

Відзначимо, що виміри ізоляційного опору – це необхідна процедура, яку слід проводити задля того, аби виявити пошкоджені ділянки електромережі уже на ранніх етапах. Саме завдяки вчасному проведенню такої маніпуляції можна гарантувати:

  • безпеку життя та здоров’я людей, котрі знаходяться або проживають у будівлі; довготермінову службу електропроводки;
  • довготермінову роботу різноманітних наявних у домі електроприладів, а також електрообладнання;
  • неможливість виникнення пожеж, спричинених коротким замиканням.

Саме завдяки проведенню замірів опору ізоляції стає можливим своєчасне виявлення порушень у роботі електропроводки, а також своєчасний ремонт та відновлення пошкоджених ділянок.

Як бачимо, і наявність блискавкозахисту, і проведення замірів опору ізоляції – є дуже важливими та першочерговими заходами, які допоможуть забезпечити нам із вами комфортне та саме головне безпечне життя.