Кращий дрон з камерою для відеозйомки

28.07.2020

Перші безпілотні моделі квадрокоптерів використовували виключно військові. Зараз будь-яка людина може придбати дрон. Кількість представлених на ринку пристроїв досить велика. При виборі оптимального варіанту слід звертати увагу на технічні характеристики та особливості коптерів, а вже потім керуватися ціною.

Різновиди сучасних дронів

Квадрокоптери з камерою застосовуються, щоб знімати високоякісне відео – перегони, святкові заходи, флеш-моби, концерти, отримувати гарні фото. Першокласний дрон з камерою може стати кращим помічником репортера.

Усі коптери умовно можна поділити на декілька видів:

  • Міні-квадрокоптер – малогабаритний, розміром близько 15х15 см. Найчастіше використовується як іграшка для дітей у приміщенні. Від ударів його захищають спеціальні кола.
  • Дрон для аерофотозйомки – дорогий, багатофункціональний, має опцію автоматичного пілотування, може виконувати різні операції, відноситься до категорії професійного обладнання.
  • Селфі-дрон – негабаритний, призначений для отримання гарних фото із значної висоти. Дроном треба керувати, шукаючи ефектні ракурси.
  • Спортивний квадрокоптер – гоночна модель, призначена для участі у змаганнях між завзятими власниками обладнання. Здатний долати великі відстані без зміни акумулятору.

Час аерозйомки залежить від технічних характеристик – дальності польоту без заміни акумуляторної батареї. Слід звертати увагу на особливості камери, адже вони впливають на якість знятого відео.

дрон з камерою

Які параметри треба враховувати

Новий жанр фото- та відеозйомки з використанням квадрокоптера та смартфону набуває популярності. Послуги пілотів з власною технікою користуються попитом на ринку професійної зйомки. Перед придбанням обладнання треба враховувати наступні параметри:

  • Габарити повинні бути такими, щоб пристрій без проблем піднімав камеру та літав на далеку відстань до 2 км.
  • Якість відео. Для початківців досить моделі рівня 720p, але професіоналам слід орієнтуватися на варіанти Full HD та вище.
  • Міцність конструкції. Бажано, щоб у комплекті йшли додаткові опції, захисний кожух, а сам пристрій мав можливість повернення на місце старту за розрядки акумулятора.
  • Параметри дальності, швидкості та автономності. Дрони для любителів літають близько 10 хвилин на відстань 100 м, професійні моделі знаходяться в повітрі в середньому 30 хвилин та літають на 500 м й більше. Швидкість не принципова, якщо коптер не для перегонів.
  • Керування. Оптимальним варіантом є радіопульт з візуальним контролем польоту або управління пристроєм за допомогою мобільного гаджету.

Вартість якісного коптера суттєво коливається. Можна придбати модель як за пару тисяч гривень, так і за більш серйозну суму в декілька тисяч доларів. В цьому плані треба керуватися метою (любительські або професійні відео) та матеріальними можливостями.

Кращі дрони для відеоаерозйомки мають камеру з роздільною здатністю 4К.

Модель Тривалість польоту, хвилин Дальність керування, км Швидкість польоту, км/год Ціна, грн
DJI Inspire 2 25 7 93 83300
X Dinamics Evolve 21 1 96 69400
DJI Phantom 4 Pro V2.0 30 7 72 41650
DJI Mavic 2 31 8 72 34700
Autel Robotics EVO 30 7 72 29150
Skydio 2 23 3,5 58 27700
DJI Mavic Pro 27 7 65 27700
Yuneec Typhoon H Pro 25 1,6 70 27100
DJI Mavic Air 21 4 68 22200
Parrot ANAFI 25 4 55 18000

Звичайно, можна пошукати й менш дорогу модель, ніж представлені в таблиці. Але характеристики будуть іншими. Коптер не подолає такі значні відстані для або не витримає тривалий час польоту.