Як правильно зберігати суші?

11.09.2020

Суші не лише смачні та оригінальні, а ще й корисні для здоров’я. Вони в міру поживні, підходять для прийому їжі на сніданок, обід чи вечерю. Але якщо ви замовили суші роли Київ та з якихось причин не з’їли їх повністю відразу, потрібно правильно зберегти страву. І з нашими порадами ви не допустите, аби вона зіпсувалася.

Тривале зберігання

Зазвичай суші не можна лишати при кімнатній температурі довше 4 годин. Влітку може вистачити навіть 1 години, аби страва зіпсувалася. При зберіганні в холодильнику суші лишаються придатними до вживання протягом 24 годин. Однак варто врахувати, що при цьому їхня користь та смакові властивості зменшуються.

Деякі типи суші не містять сирої риби та морепродуктів. Якщо до складу входять лише інгредієнти, які пройшли теплову обробку, страва може зберігатися в холодильнику до 2 днів. А якщо смак їжі став підозрілим, взагалі не варто її вживати.

Способи зберігання

Те, як саме ви зберігаєте страви, значною мірою впливає на продовження їхнього терміну придатності. Головне завдання – забезпечити охолодження та відсутність доступу вологи. Доставка суші зазвичай здійснюється у пластиковому контейнері. Якщо ви плануєте з’їсти страву найближчим часом, можете не перекладати її з цього контейнеру.

Суші відносяться до страв, які швидко псуються, особливо якщо вони приготовлені з сирої риби. Якщо ви плануєте зберігати їх довго, бажано загорнути роли в поліетиленову плівку. Якщо на поверхні їжі зібралася волога, попередньо зберіть її паперовою серветкою. Після цього перекладіть суші в герметичний контейнер.

Температура в холодильнику не повинна бути вищою, ніж 5°С. Однак і заморожувати суші не потрібно. Можете поставити контейнер у нижній дальній кут холодильника, де температура зазвичай є найнижчою.

Визначення свіжості

Інколи ви можете забути, коли саме поставили суші в холодильник. Тому важливо вміти визначити, чи є страва придатною до споживання. Запах – найкращий порадник. Будь-яке відхилення від нормального запаху вже є поганою ознакою. Те саме стосується й зміни кольору. Липка поверхня – ще одна типова ознака розвитку мікроорганізмів.

Найкраще завжди замовляти саме стільки суші, скільки ви плануєте спожити за 1-2 прийоми їжі.