Повірка лічильників води та тепла

02.12.2020

Повірку лічильників води та тепла необхідно робити регулярно раз в чотири роки якщо інше не вказано в паспорті пристрою. В процесі цієї операції спеціалісти виконують ряд дій, спрямованих на підтвердження відповідності лічильників загальноприйнятим метрологічним характеристикам. Служба повірки лічільників виконує всі необхідні дії без обов’язкового демонтажу вимірювального пристрою.

Необхідність повірки лічильника 

Повірка лічильника є необхідною регулярною процедурою за проведення якої відповідає отримувач комунальних послуг. Саме він повинен слідкувати за тривалістю використання вимірювального приладу та замовити процедуру, коли прийде час наступної перевірки.

Якщо лічильник не буде пройде повірку вчасно, комунальна служба має право нараховувати додаткову плату за можливу втрату певної кількості води та тепла на випадок, якщо пристрій працює некоректно. Щоб уникнути такої ситуації краще вчасно звернутись в службу, яка здійснює повірку лічильників.

Особливості проведення процедури повірки лічильника

 Процедура повірки лічильників здійснюється за таким алгоритмом:

  • користувач залишає відповідну заявку у «Водоканал» по телефону або на офіційному сайті;
  • у назначений час приїжджає спеціаліст, знімає лічильник та забирає його з собою;
  • на протязі декількох днів відбувається повірка;
  • після всіх необхідних дій пристрій повертається власнику, установлюється та пломбується.

Це стандартний варіант проведення повірки. Проте все частіше користувачі комунальних послуг звертаються у приватну службу, яка має відповідні дозволи та обладнання для проведення даної процедури. Згідно з положеннями законодавства послугу повірки оплачує власник, незалежно, державна чи приватна служба її здійснює, тому не слід боятись значної переплати.

При зверненні у приватну службу її співробітник приїде на вказану адресу в зручний для клієнта час з відповідним обладнанням. Повірка в такому разі здійснюється на місці, триває процедура не більше години, при цьому прилад не потребує демонтажу. Отримані дані передаються в «Водоканал», лічильник фіксується там як такий, що успішно пройшов повірку.