Статистика захворюваності на COVID-19 за 8 січня

09.01.2021

За минулу добу в Україні зафіксували 4 846 нових випадків зараження COVID-19. Якщо говорити про Львівську область, то ця цифра за 8 січня досягла 262 випадків. Тут ви можете дізнатися найактуальніші Новини Львова та світу.

Найбільш заражені регіони України

Дані щодо коронавірусу постійно змінюються і для того, щоб завжди залишатися в курсі подій та знати найсвіжішу інформацію, необхідно щодня стежити за цим. Так, найбільша кількість хворих на COVID-19 за минулу добу була зафіксована в наступних областях України:

  • Дніпропетровській (471);
  • Запорізькій (456);
  • Миколаївській (416);
  • Київській (375);
  • Черкаській (353).

За минулу добу кількість хворих дітей збільшилася на 168, а лікарів – 176. Також за 8 січня було виявлено 80 смертей, тоді як 7 961 людей видужало.

Статистика змінюється кожен день, але варто зауважити позитивні зміни. Чого не скажеш про світові дані щодо хворих на коронавірус.

Світова ситуація з коронавірусів

Як вже було зазначено, підтверджених випадків зараження коронавірусом у світі 826 364. Цей показник є найвищим за весь час пандемії. Найбільша кількість заражених зафіксовано в США, Великобританії, Бразилії, Німеччини, Іспанії та Росії.

Якщо брати всі випадки зараження, то на вчорашній день їхня кількість становила 89 мільйонів чоловік, з них 63 мільйони вилікувалися і практично 2 мільйони померло.

Великобританія на межі

Окреме варто сказати про Велику Британію, де вчора було зафіксовано найбільшу кількість смертей від коронавирусу – 1325, тоді як загальна кількість загиблих в країні становить майже 80 000. Попередній рекорд смертності був зафіксований у квітні минулого року, коли практично весь світ перебував у жорсткому карантині.

Крім цього, вчора у них був також поставлений рекорд за кількістю заражених за добу – 68 053 випадків.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон практично повністю зупинив економіку країни і зараз займається прискореною вакцинацією. Таким чином він намагається зупинити пандемія та зберегти життя співгромадян.

«Наші лікарні переживаються більшій тиск, ніж будь-коли з моменту початку пандемії, і рівень зараження по всій країні продовжує стрімко зростати«, – говорить Джонсон у своїй заяві.