Факти про COVID-19

13.01.2021

Однією з найбільш актуальних тем протягом року є коронавірус. У соціальній мережі можна знайти досить багато різних фактів про нього. Але Новини Львова зібрали кілька основних фактів про новий штам даної вірусної інфекції, щоб ми могли володіти достовірною інформацією.

Перша поява коронавіруса

Офіційно перший випадок зараження був зареєстрований 17 листопада 2019 року в китайському місті Ухань. Але до сих пір вчені сперечаються щодо дати появи COVID-19, так як хвороба могла почати своє поширення в Італії ще восени 2019 року. Така гіпотеза пояснюється тим, що дослідники взяли на аналіз зразки крові італійців, які були взяті в період з вересня 2019 по березень 2020 року. У деяких зразках були знайдені антитіла. Але у людей не проявлялися яскраво виражені симптоми коронавіруса.

Відмінності коронавируса від звичайного грипу

З самого початку поширення захворювання вчені порівнювали його зі звичайним грипом. Але дослідження показали, що новий штам коронавируса має відмінні симптоми і перебіг хвороби. Також існує велика кількість безсимптомних хворих, але при цьому здатність заражати інших людей у них залишається. В інкубаційний період, який у цієї інфекції простежується значно довше, симптомів також не виникає, що у свою чергу підвищує статистику захворюваності.

Ліки проти COVID-19

В даний момент ліків проти коронавируса ще не розроблено, але щодня лікарі та вчені намагаються шукати способи, які зможуть полегшити протікання хвороби, а також працюють над створення вакцини.

Фахівці стверджують, що дефіцит вітаміну D призводить до ускладненої форми захворювання, тому слід регулярно поповнювати його запаси в організмі: приймати сонячні ванни та вживати продукти з підвищеною його кількістю.

Канадські експерти заявили про те, що червоне та біле вина здатні полегшити перебіг хвороби, так як містять антиоксидант ресвератрол. Але наркологи все ж не схвалюють такого методу лікування, адже вживання алкогольних напоїв призводить до ослаблення імунної системи, що негативно впливає на загальний стан здоров’я, а тому людині стає набагато складніше боротися із запальними та іншими процесами в організмі.