Екзотичні матраци з кактусовою койрой — унікальність і комфорт

28.01.2021

Самим екзотичним наповнювачем для ортопедичних матраців є кактус. Не слід думати, що такі моделі набиваються колючими рослинами, дію яких можуть витримати тільки досвідчені йоги, що мають багаторічну практику лежання на цвяхах. Сучасні споживачі можуть не побоюватися колючок, оскільки вироби містять матеріал, цілком придатний для вживання.

З кактусів різновиду «агава» вручну виготовляється койра, для чого рослини подрібнюються, з них видаляється сік, після чого маса пресується і висушується на сонці. Якість кактусової койры схоже з характеристиками кокосової койры, яка робиться з навколоплідного волокна горіха, вона має підвищену шорсткість, високі антисептичні властивості, добре випаровує вологу.

матраци ортопедичні в інтернет магазиніСучасні матраци ортопедичні з койрой з кактуса мають середню міру жорсткості і рекомендується для устаткування спального місця для людей, що страждають захворюваннями різних відділів хребта. Дітям з неправильною осанкою корисно спати на матраці з наповнювачем з кактусової койры, оскільки вона дозволяє зростаючому організму приймати уві сні розслаблене положення.

Кактусова койра, на відміну від більшості матеріалів, що використовуються як наповнювачі для ортопедичних матраців, дає можливість йому «дихати», сприяючи циркуляції повітря між внутрішніх шарів. Високі антисептичні властивості матеріалу перешкоджають виникненню плісняви, пригноблюють розмноження мікроорганізмів, позбавляють можливості появі пилових кліщів. Подібний тип койры не вбирає сторонні запахи, має невеликою вагою.

Яскравим прикладом використання латексированной кактусовою койры служить конструкція матраца «посейдон» класу «Консул», основою якого є трьохсезонний блок кишенькових пружин. Подібна конструкція рівномірно розподіляє навантаження по поверхні виробу і підтримує оптимальний для тіла людини температурний режим за рахунок забезпечення циркуляції повітря між шарами наповнювача.

Матраци з кактусовою койрой відносяться до класу елітних, вони дорожчі за інші моделі. Їх висота складає 23-30 см В якості матеріалу для чохла використовується тканина, до складу якої входить холлотек, синетпон, струтофайбер і спандбонд (350:330:300:30 г). Об’ємний чохол з глибоким стьобанням з велюру забезпечується об’ємною застібкою типу «Блискавка».

Кактусові моделі забезпечуються трикотажними чохлами різних варіантів стьобання, яке може бути тонким з ватином, середнім з подвійним шаром ватину і високої.

За даними інтернет магазину magdek.com.ua