З яких матеріалів виготовляють спортивні лосини?

19.02.2021

Сьогодні легінси можна побачити не лише на тренуваннях. Спортивні лосини є дуже зручним одягом для йоги, силових тренувань, пробіжок тощо. Але тепер їх надягають і на прогулянки, і на заміський відпочинок, і навіть на роботу (хоча тут важливо враховувати дрес-код компанії). Знаменитості ходять по червоній доріжці в лосинах, і це не виглядає дивно. Легінси – це модно, зручно, красиво та універсально. А для правильного їх вибору важливо в першу чергу врахувати особливості різних видів тканин, з яких виготовляють ці штани.

Бавовна

Головна перевага таких лосин – м’якість. Також вони добре пропускають повітря, тому в них вам не буде душно. Це міцна та зручна тканина. Однак бавовна не дуже добре розтягується, тому для еластичності в неї додають волокна спандексу чи лайкри.

Найчастіше бавовняні штани використовують для спокійних прогулянок. Для спортзалу варто шукати суміш натуральної тканини з синтетичними волокнами.

Поліестер

Ця тканина добре відводить вологу від тіла та не накопичує піт. Тому це популярний вибір для спорту та активного відпочинку. Однак при активному використанні поліестер починає вловлювати типовий запах поту. Такі легінси потрібно або часто прати, або вибирати модель з протимікробними властивостями.

Шерсть

Вибір для холодної погоди. Чудово зігрівають, однак при заняттях спортом в приміщенні будуть надто теплими.

Спандекс

Практично в кожній парі лосин для активного відпочинку є хоч трохи спандексу (також відомого як лайкра чи еластан). Він дуже еластичний і щільно облягає тіло, при цьому не сковуючи рухів. Чистий спандекс не надто зручний, тому він використовується в поєднанні з іншими матеріалами.

Нейлон

Легкий, міцний, простий в догляді матеріал, який до того ж і не мнеться. Тому з нього найчастіше й виготовляють лосини. Зазвичай цю тканину поєднують зі спандексом. Такі легінси завдяки еластичності та легкості добре підходять для занять спортом.

Кожен матеріал має певні переваги, а лосини з бавовни, нейлону, шерсті чи поліестеру можна використовувати в різних умовах. Об’єднує їх одне – ці штани роблять фігуру більш стрункою та вигідно підкреслюють контури тіла.