Американці так люблять піцу, що навіть додали пепероні в солдатський сухий пайок

23.02.2021

Що може бути краще, ніж шматок гарячої ароматної піци? Це чудова їжа для відпочинку в будь-яку пору дня. А якщо солдату захочеться поласувати піцою десь дуже далеко від благ цивілізації? Уявіть собі – американці вирішили це питання, додавши піцу до індивідуального раціону харчування військовослужбовців MRE. На щастя, вам не потрібні такі складнощі, адже в будь-який момент можна замовити свіжу, щойно приготовану піцу тут – km.smaki-maki.com. а що ж представляє собою її військова версія?

Історія створення солдатської піци

Незважаючи на досить багатий раціон військовослужбовців США, набір страв у сухих пайках раніше вважався одноманітним. Солдати хотіли не однотипної їжі, а чогось оригінального. Задля підвищення морального духу армія доручила дієтологам знайти ту саму «родзинку», що стане жаданими ласощами для вояка.

Цією «родзинкою» виявилася саме піца в сицилійському стилі. Прямокутний її шматок розмірами 7,5 на 13 см, щедро посипаний моцарелою та викладений пепероні, зберігається у герметичному міцному пакеті.

Здавалося б, з’їсти піцу в окопі – це вже величезний прорив для комфорту військовослужбовців. Однак вчені зуміли добитися того, аби страва не псувалася протягом кількох років, витримуючи холод і спеку. Упаковки зберігають герметичність при падінні з 30 м, тож піцу можна в буквальному сенсі розкидати з неба.

Протягом 36 місяців з дати виготовлення піца MRE повинна лишалися не тільки безпечною, а й смачною. Це завдання намагалися виконати протягом 20 років, аж доки не отримали гарний результат. В комплекті з їжею солдати мають спеціальні пакети для розігріву, тож можуть насолоджуватися ще й гарячою піцою.

Пепероні в індивідуальному раціоні харчування – це не лише перемога технологів. Це ще й показник того, як важливо турбуватися про комфорт військовослужбовців. А те, що саме піцу було обрано «чарівною паличкою» для урізноманітнення солдатського харчування, — показник неймовірної популярності цієї страви з Італії.

Цікаво, що опитування серед американських вояків показало, — найбільше їм хочеться піци та пива. Алкоголь, звичайно ж, під забороною, однак порадувати смакові рецептори солдата армія погодилася.