Особливості приготування суші

08.04.2021

Віднедавна суші стали популярною стравою в Україні. Щодня збільшується кількість прихильників японської їжі, однак мало хто знає особливості приготування оригінального блюда. Якщо вас цікавить доставка суші львів – зверніться у ресторан японської кухні «LVIV Sushi», шеф-кухар та персонал якого знає все про це просте та одночасно вишукане блюдо і створює справжні суші, смак яких не уступає виготовленим корінними японцями.

Популярні начинки для суші

Традиційно суші виготовляють із білого японського рису, приготовленого у спеціальному соусі із рисового оцту, цукру та солі. Іноді використовують і звичайний круглий рис, але він відрізняється за смаком. Крім того, обов’язковим компонентом будь-якого виду ролів є водорості норі. Цей компонент багатий вітаміном А і Д, йодом, кальцієм, фосфором та залізом, тому страва завжди виходить дуже корисною.

Також для приготування суші та ролів використовують:

  • рибу – лише океанічну, її можна вживати сирою через низький ризик вмісту паразитів;
  • овочі – найчастіше авокадо, огірок, в деяких видах маринований дайкон, квашену сою, солодку кукурудзу;
  • морепродукти – ікра, кальмари, морський їжак, креветки, восьминоги;
  • яйця – для деяких видів суші в вигляді омлету;
  • червоне м’ясо – гов’яже м’ясо, конину, буженину та ковбасу.

Крім цих популярних інгредієнтів можуть використовуватись і інші, все залежить від виду суші та особливостей їх приготування.

Приправи для суші

До суші використовуються наступні приправи:

  • васабі – японський хрін, дуже гострий, втім, його гострота відчувається всього лише декілька секунд, він містить багато корисних речовин, зокрема, магній, кальцій, вітамін С та В6;
  • соєвий соус – виготовляється із бобів сої, класична для японської кухні приправа, має в складі вітаміни, мінерали та амінокислоти, використовується як замінник солі;
  • маринований імбир (гарі) – на думку японців, він очищає смакові рецептори та дозволяє більше насолодитись смаком суші;
  • рисовий оцет – схожий до звичного нам столового оцту, однак має менше кислоти та більш м’який на смак.

З цими приправами суші смакують просто неперевершено. Проте важливо, щоб вони були високої якості, правильно приготовані та обов’язково свіжі.