Як переказувати кошти з картки на картку максимально безпечно?

07.06.2021

Вирішивши переказати кошти між картками, ви повинні дотримуватися певних рекомендацій щодо безпеки. Платіжна система Mastercard дбає про захист грошей та особистих даних клієнтів. Однак ви самі можете стати винуватцем власних збитків, навіть не задумуючись про це. Аби уникнути подібного розвитку подій, ознайомтеся з наведеними нижче підказками.

Правила безпечного переказу

Кілька рекомендацій допоможуть вам завжди переказувати кошти з картки на картку без неприємних сюрпризів:

  • Уважно перевіряйте дані отримувача. Краще звірити цифри кілька разів, ніж відправити гроші зовсім іншій людині. Потім повернути їх буде дуже проблематично.
  • Користуйтеся лише офіційним сайтом Mastercard. Впевніться, що адреса у браузері введена вірно. Рядок обов’язково починається з https, а не http. Часто аферисти маскуються під офіційні сайти платіжних систем, але в адресі таких ресурсів завжди є якісь неточності.
  • Не користуйтеся публічним Wi-Fi для проведення переказу. В публічній загальнодоступній мережі можуть перехопити номер картки та інші конфіденційні дані.
  • З обережністю ставтеся до пропозицій переказу коштів незнайомцям. Наприклад, при купівлі товару онлайн краще не платити наперед, а спочатку оглянути товар на пошті. Виняток – якщо ви справді впевнені в доброчесності отримувача грошей.
  • Роздрукуйте квитанцію чи збережіть її в електронному вигляді. У разі виникненні спірної ситуації цей документ допоможе вам підтвердити факт переказу.
  • Не записуйте будь-де номер картки та інші дані, необхідні для переказу. Їх потрібно або пам’ятати, або переписувати безпосередньо з банківського «пластику». Також не передавайте іншим особам конфіденційні дані, необхідні для переведення коштів на інший рахунок.
  • Якщо з вами зв’язується людина, що представляється родичем або другом і просить про термінову допомогу, не поспішайте здійснювати переказ. Постарайтеся зв’язатися з цією людиною і перевірити, чи дійсно вона просила вас про допомогу.

Грошові карткові перекази є одним з найзручніших та найбезпечніших способів передачі коштів. Так ви можете практично миттєво переказувати гроші практично в будь-який куточок світу.