Симптоми нервового перенапруження: як з ним боротися

02.10.2020

Наш час приносить безліч негативних вражень. Сидячи біля телевізорів та гаджетів, ведучи нездоровий спосіб життя, ми помічаємо в себе безсоння, дратівливість, погіршення характеру.

Проте вихід є. Існують комплекси корисних речовин, що дозволяють боротися з симптомами нервового перенапруження.

Корисний вітамін у функціонуванні організму

Вітамін В12 або сyanocobalamin використовується організмом у процесах кровотворення, вуглеводного та жирового обміну. За його нестачі можливий розвиток анемії. Надзвичайно важлива роль відведена кобаломіну для належної роботи нервової системи. Брак вітаміну В12 призводить і до нестачі вітаміну В1 та великої кількості інших корисних елементів (заліза, вітаміну А тощо).

Дезоксирибонуклеїнова (ДНК) та рибонуклеїнова кислоти, без яких продовження життя у всіх сенсах неможливо, синтезується тільки за наявності цього вітаміну.
Також його відсутність руйнує внутрішню секрецію, мозок, призводить до поліневритів, порушень травлення. За хронічного дефіциту нерви незворотньо псуються.

Зазначають, що кров людей, діагноз яких хвороба Альцгеймера та психічні розлади, дуже бідна на цей вітамін. Тож поповнити запаси В12 в організмі дуже важливо, щоб подолати наслідки нервового перенапруження.

Якщо людина тривалий час приймає протизаплідні засоби та велику кількість лікувальних препаратів, то в її організмі можуть повністю вичерпатися запаси вітаміну В12. Є також відхилення у роботі шлунка, коли навіть за достатнього харчування він майже не засвоюється. Це, зокрема, властиво літнім людям.

Як отримати В12 у харчових добавках

Щоб вжити необхідну кількість вітаміну В12, потрібно їсти у великій кількості печінку, м’ясо, рибу, морепродукти, яйця, молочні та кисломолочні вироби. Та всі ми знаємо, як дорого коштує таке харчування в наш час. До того ж, надмірне споживання харчів тваринного походження збільшує кількість холестерину в крові, що також може негативно вплинути на загальний стан.

Але отримати необхідну кількість В12 можна легко за допомогою біологічно активних харчових добавок.

БАДи виробляються смачними, з різними смаками, у формах, зручних для споживання. Ви можете обрати продукти без цукру, дріжджів, консервантів, штучних барвників, пшениці, сої, молока, солі, ГМО тощо.

Існують добавки з додаванням фолієвої кислоти, інших компонентів, які також вкрай необхідні для функціонування нервової системи.

До речі, вчені стверджують, що метилкобаламін здатен пригнічувати розмноження коронавірусу. Вдавшися до комп’ютерного моделювання, дослідники помітили, що ця форма вітаміну може пригнічувати активність білку, який задіяний в розмноженні коронавірусу нового типу. Вчені гадають, що речовина здатна полегшити прояви COVID-19.

Зазвичай такі БАДи вживаються раз на день, разом або після їжі.
Застереження у застосуванні можуть бути у вагітних, матусь, що годують, при вживанні певних ліків, плануванні операції, або перебуванні на лікуванні. В таких випадках потрібно порадитися з лікарем.

Та в більшості своїй ліки підходять усім категоріям споживачів. Тому, якщо ви помічаєте певні збої в роботі власної нервової системи або у своїх близьких, не баріться. Вже через нетривалий час прийому добавки поліпшується сон, травлення, зменшуються неврологічні болі. Широкий асортимент добавок в магазині dobavki.ua допоможе вам вибрати виріб на смак, щоб ефективно й легко укріпити нервову систему.

Може бути цікаво: Як обрати комплекс Омега-3