Як, коли і в якій формі вести переговори про зарплату

У якийсь момент вашої кар’єри ви неодмінно ставите собі питання: «А чи стільки мені платять, скільки я заслуговую?» Найчастіше відповідь однозначна: ні. І часто справа в тому, що ви просто не займалися цим питанням серйозно. Дослідженнями про те, як успішно провести переговори про підвищення зарплати, на порталі Mashable ділиться Неллі Акалп (Nellie Akalp), засновник і CEO CorpNet.com.

Для більшості з нас будь-які переговори – це стрес і неприємне переживання. Нам не хочеться виглядати жадібними, ми боїмося, що через ці розмови зіпсуємо стосунки з шефом, а можливо й втратимо роботу. Але як би ніяково це не було, важливо навчитися просити про підвищення. За даними дослідження, опублікованого в Journal of Organizational Behavior, якщо ви всерйоз не обговорюєте зарплату, коли вас наймають на роботу, це може обійтися вам більш ніж у $600 000 за весь час вашої кар’єри. Є й інші дослідження, які допомагають прийняти науково обгрунтоване рішення, як, коли і в якій формі вести переговори про зарплату. Неллі Акалп пропонує п’ять важливих фактів, які варто запам’ятати.

1. Краще просити підвищення на початку дня

Психолог Шеннон Колаковський (Shannon Kolakowski) рекомендує: якщо ви заслужили підвищення зарплати, просіть його вранці, коли начальник у «більш моральному» настрої, ніж у другій половині дня. Ця порада спирається на дослідження, опубліковане в журналі Psychological Science. У ході серії експериментів учасники з меншою ймовірністю поводилися неетично вранці, ніж вдень. Ця «ранкова моральність» може підштовхнути начальника до того, щоб дати вам те, що ви заслуговуєте.

MUST READ:  Робот замість начальника? Чому б і ні...

2. Краще просити підвищення в четвер або п’ятницю

Ми звикли вважати, що люди більш виснажені, втомлені і менш схильні погоджуватися з вами ближче до кінця робочого тижня. Але журнал Psychology Today доводить, що все може бути якраз навпаки. За даними психологів з Університету Макгілла, на початку тижня ми більш сфокусовані на тому, щоб досягти результату. Понеділок і вівторок – це час ставити цілі, призначати відповідальних, організовувати роботу, діяти продуктивно. Люди (і ваш начальник теж) будуть більш відкриті до переговорів і компромісів у четвер і п’ятницю, оскільки їм хочеться упоратися зі справами до кінця тижня.

3. Краще бути голодним

Якщо ви ніяк не зважитеся звернутися до начальника, спробуйте не снідати вранці. Дослідження вчених з Корнельського університету і Дартмут-коледжу показало, що голод посилює мотивацію і підвищує відчуття, що ви заслуговуєте якоїсь нагороди, будь то їжа, гроші або підвищення.

4. Запропонуйте діапазон можливих зарплат

Зазвичай експерти не радять на переговорах про зарплату вказувати діапазон можливих сум, оскільки це спонукає менеджера зупинитися на нижній межі цього діапазону. Але дослідження вчених з Колумбійського університету показує, що діапазон може дати більш позитивні результати, ніж конкретна сума. Діапазон як би показує вашому начальникові, що ви не погодитеся прийняти менше певної суми. Коли ви називаєте одну конкретну суму, люди не завжди приходять до такого ж висновку. Крім того, є фактор ввічливості: начальник з меншою ймовірністю опуститься значно нижче запропонованого діапазону, а от коли ви озвучуєте конкретну суму, таких моральних докорів він відчувати не буде.

MUST READ:  А навіщо Вам резюме?

5. Просто попросіть

Приємна новина для всіх, хто ніяк не наважиться попросити про підвищення: шанси складаються на вашу користь. Дослідження проекту Payscale показало, що три чверті людей, які просили про підвищення, домоглися його. 44% отримали ту суму, про яку просили, а 31% – менше, але все ж таки зарплату їм підвищили також. Це фантастичний розклад.

Коротше кажучи, в ідеальному світі роботодавець сам заздалегідь розуміє, коли людина працює добре і заслуговує підвищення зарплати, тому йде назустріч. Але в більшості компаній все не так. Більшості людей не пропонують істотне підвищення зарплати, поки вони самі про це не попросять. Так, ви можете зазнати стресу, але кілька хвилин дискомфорту можуть серйозно і позитивно позначитися на вашій кар’єрі.

Ілюстрація: shutterstock.com