Як заробити на безкоштовному: моделі монетизації

Як заробити на безкоштовному: моделі монетизаціїНезважаючи на те, що моделі монетизації веб-проектів начебто випробувані й довели свою ефективність, проблема заробітку в інтернет-бізнесі досі є актуальною і гострою. Особливо якщо мова йде про контент-проекти і онлайн-сервіси. Користувачі сервісу Quora виділили декілька найбільш типових способів заробітку для безкоштовних веб-сервісів. Багато з цих моделей успішно випробувані найбільшими компаніями, у яких варто повчитися заробляти гроші.

Читати далі →

Стратегія Google: П’ять головних цілей

Стратегія Google: П'ять головних цілейНещодавно керуючий директор Google Ларрі Пейдж (Larry Page) опублікував послання акціонерам. Цей документ часто розглядається як єдиний достовірний погляд на довгострокову стратегію компанії. Отже, вашій увазі пропонується п’ять головних цілей, намічених Пейджем на найближчі роки і навіть десятиліття.

Читати далі →

Віртуальний ринок, або Чому люди готові тратити гроші на речі, яких не існує

Віртуальний ринок Більшість із нас звикли вважати, що ринки бувають тільки реальними. Втім, розвиток технологій та блискавичне розповсюдження Інтернету довело, що це не зовсім так. Сьогодні мені хотілося б трішки розповісти про інший ринок – віртуальний, і пояснити, чому дорослі люди в здоровому глузді готові тратити гроші на речі, яких насправді не існує. Ну, наприклад, на “шапку діда мороза” у якійсь онлайн-грі.

Читати далі →

Як створити провальний інтернет-магазин

Як створити провальний інтернет-магазинЯкщо ви вирішили створити еталон провального інтернет-магазина, то потрібно засвоїти кілька нескладних правил. При ретельному їхньому дотриманні, у магазина не залишиться жодного шансу бути знайденим клієнтом, а якщо людина випадково й набреде на сайт із вашими товарами – він піде відтіля протягом кількох секунд. Шкідливі поради пропонує портал “Все про директ-маркетинг”.

Читати далі →

Щось у філософії Google потрібно підправити…

Щось у філософії Google потрібно підправити...Як відомо, у Google є власна філософія, яка складається з 10-ти важливих принципів. Вона востаннє була оновлена 2009-го року, і досі далека від реальності. Вже п’ять років тому там було багато застарілих принципів, які Google давно залишив позаду в процесі розвитку і трансформації, стверджує Денні Салліван (Danny Sullivan), головний редактор сайту Search Engine Land, у критичній статті “25 речей, які мені не подобаються в Google. 5 років потому” (25 Things I Hate About Google, Revisited 5 Years Later).

Читати далі →

Second Life: соціальний нетворкінг у дії

Second Life: соціальний нетворкінг у діїМережеві ігри й віртуальні світи – це ще одна форма онлайнового соціального нетворкінга. Бізнесові й професійні організації приваблює у них насамперед низькі витрати на контакт зі споживачами й високий рівень лояльності. Використання для бізнесу віртуального світу Second Life головним чином сконцентровано в чотирьох областях: можливість організації точок продажів, реклама і просування, рекрутинг й організація віртуальних нарад, – пише Клара Ших (Clara Shih) у своїй книзі «Ера Facebook».

Читати далі →

Як правильно робити бізнес в Інтернеті

Як правильно робити бізнес в Інтернеті Хоча більшість жахливих пророцтв минулого так і не здійснилися (згадайте, хоч би той же 1984-ий та Джорджа Оруела), параноя продовжує лякати людей. “Вочевидь, я єдиний, хто вірить, що все в реальному світі та Інтернеті створене бізнесом та підприємцями для того, щоб я знайшов необхідні речі, щоб захистити мене, покращити якість мого життя, а не навпаки – для вторгнення у моє приватне життя”, – пише Мартін Цвіллінг (Martin Zwilling), генеральний директор та засновник Startup Professionals на сторінках блога Startup Professionals Musings.

Читати далі →

Чорний PR в Інтернеті: Чого варто остерігатися вашій компанії

Чорний PR в ІнтернетіРазом зі зростанням популярності інструментів онлайн-маркетингу, збільшується і кількість недоброзичливців, які прагнуть використати ці інструменти на шкоду компаній. За даними агенції інтернет-маркетингу “Matik”, яка проводила дослідження, у 2009-му році більше третини (38%) компаній відчули на собі вплив негативної чи неправдивої інформації, яка цілеспрямовано розповсюджується на форумах, у соціальних мережах, блогах і т. п. При цьому, є всі підстави очікувати, що ця цифра продовжуватиме зростати у 2010-му році, разом зі зростанням кількості та “витонченості” чорних PR-схем, переконані автори BizTimes.

Читати далі →

Як ведення блога допомогло народитися та вижити бізнесу

Як ведення блога допомогло народитися та вижити бізнесу“Я прийшов в реальний бізнес з Інтернету, – розповідає Федір Овчинников, власник та генеральний директор компанії “Сила розуму”, на сторінках онлайн-видання Forbes Russia, – у 2006-му році взяв кредит в банку, щоб відкрити книжковий магазин в Сиктивкарі. Ризики були велетенські. Грошей заледве вистачало на обладнання та книги. Щоб вижити – була потрібна божевільна ідея”.

Читати далі →

9 переваг просування продукції в Інтернеті

9 переваг просування продукції в Інтернеті
Багато компаній традиційно (а можливо, правильніше сказати – “архаїчно”) оцінюють ефективність PR за кількістю згадок на телебаченні та в пресі. Втім, інтернет-PR має кілька суттєвих переваг у порівнянні з орієнтацією на традиційні канали. Інтернет-видання BizTimes пропонує 9 найбільш сильних аспектів PR в Інтернеті.

Читати далі →