У США збираються вимірювати аудиторію рекламних пауз

Як поводиться глядач під час рекламних пауз на телебаченні? Саме цим питанням задалися дослідники з Nielsen Media Research. У наступному місяці вони починають вимірювати глядачів у США, що продовжують дивитися телеканал під час рекламних пауз, пише Adme.ru із посиланням на The Financial Times.

За словами представників Nielsen, нове дослідження здатне внести значні зміни в ринок рекламної індустрії США, дозволивши телекомпаніям отримувати інформацію про середню кількість рекламних повідомлень, що переглянули. Проте, новий інструмент буде оперувати тільки даними про кількість глядачів, що залишаються на каналі під час рекламної паузи, не оцінюючи успіх окремо взятого ролика.

Заклики найбільших рекламодавців світу про проведення нових вимірів звучали вже давно у зв’язку зі зростаючою ціною рекламного часу на телебаченні, появою програм, що дозволяють вирізати рекламу з передач і ростом ефективності онлайн-реклами.

Використання нових даних Nielsen у якості інструменту маркетологів також може внести драматичні зміни в медіа-ринок США. Експерти пророкують тотальний перегляд відносин між рекламодавцями й телеканалами у випадку, якщо виявиться, що глядачі каналу перемикаються під час реклами частіше, ніж «середній» глядач. У зв’язку із цим може значно зрости роль механізмів, за допомогою яких телеканал мотивує глядача не перемикатися під час рекламної паузи.