10 ознак того, що ви нікого не надихаєте як керівник

10 ознак того, що ви нікого не надихаєте як керівникРазом із падінням робочої моралі на фінансових ринках та непевності щодо економічної ситуації у світі – настав час керівникам компаній ще раз замислитися, наскільки хорошими управлінцями вони є, переконані у Business Week. Звісно, перш ніж ви зможете стати справжнім лідером, вам слід позбавитися тих якостей, які не можуть викликати у підлеглих жодного іншого почуття, окрім відрази.

1. Ви можете перелічити всю продукцію вашої компанії, а також компаній партнерів і навіть конкурентів, але не можете згадати імена дружин ваших безпосередніх підлеглих. Натхенні лідери завжди показують зацікавленість особистим життям своїх колег.

2. Ви не можете згадати навіть приблизного формулювання місії компанії, хоча самі допомагали створити її.

3. Ви хвалите своїх співробітників лише під час вручення щорічної премії. Тоді як повагу до людей потрібно висловлювати та показувати кожного дня і навіть кожної миті.

4. Ви завжди приходите в офіс останніми, а покидаєте його – першими.

MUST READ:  Що дивує (і шокує) співробітників Tesla на роботі

5. На вашій сорочці “красується” помітна пляма від кави, але вас це зовсім не турбує. Людям приємно бачити, що їхній керівник – найкращий. І дуже некомфортно усвідомлювати, що вони працюють на невігласа та ще й неохайну людину.

6. Коли у компанії починаються проблеми – ви зникаєте. Хороший керівник завжди надає підтримку своїм людям у найскладніші для компанії часи.

7. Ви дуже довго реагуєте на голосову пошту чи електронні листи від своїх співробітників. А іноді – взагалі не відповідаєте на них. Це ще один показник вашої поваги до колег.

8. Ви постійно стежите за чистотою робочих місць кожного працівника, оскільки їх бачать клієнти, але вам начхати на чистоту вбиралень, які ваші співробітники відвідують кожного дня.

9. Ваша міміка та жести виказують невпевненість. Люди люблять працювати зі впевненими керівниками, які знають, куди рухатися.

10. Вся ваша робота щодо мотивації співробітників полягає у твердженні: “Якщо вам не подобається ваша робота – то у мене є 10 людей, готових завтра ж зайняти ваше місце”. Як би дивно це не звучало – люди очікують, що робота приноситиме їм не лише зарплатню, але й моральне та духовне задоволення. Тому повага – це перше, що повинне бути на робочому місці.