НОВИНИ від 14.05.2008


Чи здатні HR-менеджери протистояти глобальній кризі талантів?

Підвищення мобільності кваліфікованих працівників у всіх куточках світу, а особливо — у розвинутих країнах, призводить до глобальної кризи талантів, вирішення якої вимагає від HR-менеджерів абсолютної самовіддачі та концентрації.

Дослідження, у якому взяло участь 5000 HR-професіоналів з усіх куточків світу, проведене Adecco Institute, робить висновок, що вже найближчим часом HR-менеджерам доведеться приміряти на себе роль довгострокових менеджерів талантів кваліфікованих працівників. Відтак, їхнім завданням стане не лише "заповнення" вакантних місць, але й планування майбутніх кадрових потреб компанії.

Вдала стратегія управління талантами всередині компанії стане важливим диференціатором та унікальною "точкою продажу" на глобальному ринку.

"Набуття HR-менеджерами нової ролі — це наслідок трьох світових тенденцій: глобалізації, демографічних змін та нестачі кваліфікованих кадрів", — пояснює Донна Мерфі (Donna Murphy), керуючий директор Adecco Institute.

Глобалізація у розвинутих країнах сприяє підвищенню попиту на кваліфікованих працівників, тоді як попит на низькокваліфіковану робочу силу зменшується.

Цей ефект посилюється демографічною кризою та загальним старінням населення планети, яке особливо відчувається на Заході. Масове звільнення пенсіонерів та неможливість заповнити вакантні місця молодими професіоналами закономірно призводить до боротьби за таланти, стверджує Adecco.

"Якщо в минулому успіх компанії залежав від її вміння схиляти на свій бік найкращих клієнтів та споживачів, то в майбутньому успіх залежатиме від вміння організацій знаходити, наймати та утримувати найкращі таланти", — переконана Мерфі.

"Компанії майбутнього конкуруватимуть не за дешеві ресурси і перспективних клієнтів, а за талановитих працівників та рідкісні навички, як рушій інновацій та продуктивності, — додає Вольфганг Клемент (Wolfgang Clement) голова Adecco та колишній міністр економіки Німеччини. — А оскільки сучасні технології зруйнували будь-які географічні кордони та стерли відстані між різними країнами і сьогодні таланти не залежать від локації, то й ефективне управління талантами стає справжнім викликом для більшості організацій".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua