НОВИНИ від 30.05.2008


Не довіряйте ейчарам управління вашими талановитими співробітниками

Три чверті компаній повністю доручають процес управління найталановитішими співробітниками своїм HR-менеджерам. Втім, якщо компанії сподіваються подолати виклики, які ставить перед ними старіння персоналу та входження у корпоративний простір нових молодих та амбітних працівників — їм необхідно якомога швидше змінити свій підхід до цієї проблеми.

Дослідження, проведене консалтинговою компанією Deloitte виявило, що стратегії корпоративного управління талантами, особливо коли відповідає за їх реалізацію HR-менеджер, є настільки негнучкими та обмеженими, що по суті не здатні принести компанії жодної користі.

Старіння працівників, яке підсилюється зміною очікувань співробітників, призводить до 13-відсоткового скорочення кількості талановитих працівників протягом найближчих 40 років, стверджують експерти Deloitte. А це означає, що стратегії управління талантами повинні бути чимось більшим, ніж просто практикою найму та утримання співробітників.

Опитування, в якому взяло участь 58 провідних світових роботодавців, виявило, що їхні стратегії управління талантами фокусуються в першу чергу на працівниках із високим потенціалом, а особливо тих, які замають вищі управлінські посади. При цьому на чолі менеджменту та впровадження програм управління талантами в таких компаніях лише в половині випадків знаходився HR. І що цікаво, саме в тих компаніях, де практика управління талантами не знаходилася в руках HR-менеджерів, процеси виявилися більш дієвими та успішними, звітує Deloitte.

Консалтингова компанія переконана, що саме більш широкий підхід, який ідентифікує критичні сегменти бізнесу та їхні основні потреби, а не лише зосереджується на розвитку майбутніх лідерів, має сьогодні найбільші перспективи.

Чверть організацій також визнала, що доступ до лідерів компанії може бути ключовим елементом утримання талановитих працівників.

Вісім із 10-ти організацій, які взяли участь в опитуванні, все ще притримуються усталених підходів до винагородження своїх співробітників відповідно до річних показників успішності компанії.

Вливання до працівників значної частки молодих представників так званого покоління "Y" призводить до необхідності створення максимально кастомізованих стратегій управління талантами. Виховані в еру новітніх технологій та буму соціальних мереж, молоді таланти не пристосовані до консервативних підходів у менеджменті та управлінні персоналом.

Нові моделі управління талантами особливо необхідні для тих різновидів бізнесу, які базуються в першу чергу на аутсорсінговій моделі, таких як: HR, фінанси та IT.

Енн-Марі Молі (Anne-Marie Malley), партнер практики управління людськими ресурсами у Deloitte та співавтор дослідження, говорить: "Попри економічний спад та гучні скорочення, які відбулися останнім часом, 2008-ий рік обіцяє стати роком, коли кількість вакансій буде вищою, ніж кількість працівників, готових їх зайняти. Попит на хороших спеціалістів набагато перевершить пропозицію. І тільки впровадження якісної стратегії управління талантами може допомогти компанії справитися з цими викликами".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua