НОВИНИ від 05.06.2008


Західна Європа втрачає свій «блиск»

Озираючись у минуле, коли до Європейського союзу почали входити все нові східноєвропейські країни, їх жителі були вражені новими можливостями. Насамперед, це давало їм змогу вільно пересуватися Європою і брати участь у європейському ринку праці. Тобто, працівник середньої східноєвропейської держави міг знайти посаду у будь-якій європейській компанії, не залежно від її географічного розміщення.

Але не встигло минути й кількох років, як ситуація змінилася майже до невпізнаваності. Після короткого "медового місяця" у провідних європейських державах представники східноєвропейських країн почали повертатися додому. Як наслідок, кількість іноземних працівників, скажімо, у Великобританії, досягнула свого найнижчого рівня за останні шість років.

Що стало причиною такого спаду? Дехто пояснює це високою вартістю життя у розвинутих європейських країнах. Інші, стверджують, що талановиті люди потрібні (і як наслідок — можуть отримувати вищу компенсацію) саме у тих країнах, які вони у свій час покинули в пошуках кращого життя.

Рік тому нікого не дивували кандидати наук та випускники економічних університетів, які прибирали коридори лондонських готелів. А, в той же час, їхня відсутність на батьківщині, змусила власників вітчизняних компаній задуматися про причини того, чому найталановитіший персонал шукає щастя у сусідніх країнах.

Наприклад, Польща дуже суттєво підвищила зарплатню так званих "білих комірців" (клерків та офісних працівників), поставивши їх фактично в один ряд із їхніми західноєвропейськими колегами.

Зважаючи на швидкість розвитку Східної Європи, сьогодні можна майже з впевненістю стверджувати, що провідні європейські держави перестають бути пунктом призначення для їхніх працівників. Як говорять: "У гостях добре, а вдома — краще"!

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua