НОВИНИ від 01.07.2008


Захід недооцінює китайських менеджерів

Китай може хоч сто разів бути країною зі зростаючою економікою та розвиватися набагато швидше, ніж будь-яка із провідних світових держав, але коли йдеться про якість менеджменту компаній — вона дуже суттєво поступається перед навичками європейських та американських управлінців. Чи не так? НІ! НЕ ТАК!!!

Стереотип, нібито китайськими компаніями керують люди, яким далеко до провідних світових управлінців, не має під собою жодного логічного підґрунтя. Західним менеджерам давно час позбавитися від своїх стереотипів, а інакше вони ризикують втратити реальність зі свого поля зору.

Institute of Leadership & Management (ILM) провів дослідження The Global Management Challenge: China vs the World, в якому взяло участь 325 менеджерів із Великобританії, США, Франції та Китаю. Дослідження виявило високий рівень помилкових суджень західних менеджерів про управлінців, які працюють у новітніх економіках.

"Західні менеджери чомусь уявляють китайського управлінця таким-собі авторитарним тираном, який діє у жорстких комуністичних умовах і не має жодного уявлення про концепцію корпоративної соціальної відповідальності", — стверджує Пенні де Волк (Penny de Valk), керівник ILM.

Насправді ж ситуація у Китаї куди краща, а китайські управлінці дійсно володіють всіма необхідними знаннями та навичками, а також досвідом для того, щоб успішно керувати компаніями і навіть доволі вправно конкурувати із представниками високорозвинутих держав. Більше того, китайські менеджери дуже жадібно поглинають всі нові знання та набувають нового досвіду, фокусуючись на покращенні результативності своєї діяльності та удосконаленні процесів компанії. І якщо така тенденція зберігатиметься і надалі, то цілком ймовірно, що найближчим часом вони обійдуть своїх колег із більш розвинутих країн.

Західне сприйняття генерації китайських менеджерів вочевидь міцно прив'язане до стереотипів минулого. Сьогодні ж низька вартість робочої сили перестає бути єдиною конкурентною перевагою Китаю, а натомість у ньому створюється потужна управлінська культура інноваційності та амбітності.

На сьогодні китайські менеджери, які взяли участь в опитуванні, отримали анітрохи не гіршу освіту і показують куди більші амбіції, ніж їхні західні колеги, які, складається враження, цілком задоволені поточним станом справ. Китайські менеджери — навпаки, хочуть і готові змінювати багато що.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua