НОВИНИ від 28.08.2008


Керівники продовжують ігнорувати планування наступництва

Ви можете думати, що планування наступництва — це просто здоровий глузд. Втім, вражаюча кількість компаній — а особливо ті, які знаходяться найближче до провалу — забувають про цей надзвичайно важливий аспект своєї діяльності.

Дослідження, проведене Інститутом корпоративної продуктивності (Institute for Corporate Productivity, i4cp), виявило, що більше, ніж дві третини організацій не мають кандидатів для негайного заміщення найвищих посад у компанії у випадку їх звільнення. І лише третина респондентів знає, хто займе місце генерального директора їхньої компанії після звільнення попереднього.

Менше, ніж половина компаній (45%) мають формальну стратегію планування наступництва чи проводять регулярну оцінку талантів для визначення готовності працівників зайняти керівну лідерську посаду.

"Мене дивує, що питання планування наступництва у компаніях масово ігнорується, — заявляє представник i4cp Джим Томас (Jim Thomas). — Наявність професіоналів, здатних зайняти найвищі позиції у компанії — це логічна бізнес-стратегія, якої повинні дотримуватися організації за умов такої жорсткої боротьби за найкращі ділові таланти! Адже тільки будучи готовою миттєво заповнити вакантні ключові посади, компанія здатна залишатися конкурентною на ринку".

Із дослідження також стає очевидним, що менші компанії набагато рідше володіють стратегією планування наступництва, ніж їхні більші колеги. Попри це, саме вони виявляються найбільш вразливими за умов раптового звільнення людини, яка стоїть на чолі.

Якщо говорити про конкретні дані, то дві третини компаній, у яких працює більше 10 000 співробітників, вважають себе повністю готовими до необхідності замінювати людей на ключових позиціях. А три чверті таких компаній знають, хто замінить генерального директора на його позиції. При цьому 9 із 10-ти таких компаній володіють чіткою і дієвою стратегією планування наступництва, а 7 з 10-ти проводять регулярні огляди талантів.

"І в цьому є сенс, — продовжує свою думку Джим Томас, — майбутня успішність управлінської команди цілком і повністю залежить від ініціатив щодо впровадження та розвитку стратегії планування наступництва. Адже вам потрібно знати, що завжди знайдуться люди, здатні вести компанію вперед!"

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua