НОВИНИ від 29.08.2008


Топ-менеджери не задоволені програмами розвитку управлінців

Розвиток лідерів, схоже, не приносить компаніям очікуваних результатів. Значна частина топ-менеджерів не задоволені результатами програм управлінського розвитку. В той же час повільно, але безупинно, падає впевненість у здатності лідерів досягати цілей компанії.

Саме такі висновки були зроблені консультантами DDI внаслідок глобального лідерського прогнозу (Global Leadership Forecast 2008-2009).

В опитуванні взяли участь майже 1500 HR-професіоналів та понад 12 000 лідерів із 76-ти країн. Вони спробували пояснити, що мається на увазі під глобальним скороченням лідерських ініціатив у всьому світі.

Попри той факт, що три чверті топ-менеджерів, які взяли участь в опитуванні, вважають розвиток лідерських талантів одним із основних пріоритетів бізнесу, лише чотири з десяти задоволені ситуацією, яка склалася. В той самий час до найнижчих за останні 10 років показників скоротилася впевненість у здатності лідерів досягати бізнес-результатів. Лише 35% HR-менеджерів дотримуються високого рівня впевненості.

"Таке скорочення рівня впевненості є сигналом того, що лідерам не вдається досягати цілей, поставлених перед ними компанією, — переконаний Річ Велінс (Rich Wellins), віце-президент DDI та один зі співавторів дослідження. — Кожен лідер бізнесу повинен пам'ятати про це, якщо він хоче сприяти успіху організації!"

Дослідження також вказує на те, що хоча менеджери середньої ланки шукають більшої кількості можливостей навчатися на робочому місці, топ-менеджери та власники компаній не завжди сприяють впровадженню подібних програм.

Наприклад, майже шість із 10-ти менеджерів стверджують, що вони та їхній керівник не доходять згоди щодо формального письмового плану їхнього розвитку. І лише третина топ-менеджерів знає про результати програм розвитку лідерства, які діють в компанії.

При цьому лише чверть компаній стежать за прогресом програм розвитку лідерства та формально оцінюють їхні результати.

"Видатне лідерство не буває випадковим. Організації повинні навчитися прислухатися до своїх лідерів та здійснювати правильні інвестиції у їхній розвиток. Тільки таким чином можна досягнути видатних результатів", — стверджує Велінс.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua