НОВИНИ від 04.09.2008


Пішов із життя гуру менеджменту Майкл Хаммер...

3 вересня у віці 60 років, внаслідок інциденту, який трапився під час його відпочинку на Беркширах, пішов із життя Майкл Хаммер (Michael Hammer), колишній викладач MIT Sloan School of Management, та революційний гуру менеджменту, який працював над розробкою бізнес-процесів.

Майкл Хаммер (Michael Hammer) Майкл був поборником впровадження процесно-оріїнтованих практик в управлінні бізнесом. У 1993-му році він став співавтором найвідомішої книги на цю тематику "Реінжиніринг у корпорації", написаної спільно з Джеймсом Чемпі (James Champy), головою компанії Perot Systems.

Основною ідеєю його праці була думка, що праця у компанії повинна бути структурована абсолютно по-новому. "Більше немає необхідності структурувати працю навколо застарілих ідей Адама Сміта, в основі яких лежить розділення робочої сили, — писав Майкл Хаммер. — Натомість, компанії повинні організувати свою діяльність навколо процесів".

Було продано понад 2,5 млн. екземплярів книги, а сама вона зуміла потрапити і утримуватися більше року у переліку бестселерів за версією New York Times.

Майкл Хаммер також був автором таких книг як "Революція реінжинірингу" (The Reengineering Revolution, 1995), "За межами реінжинірингу" (Beyond Reengineering, 1997) та "Порядок денний" (The Agenda, 2001).

Хамер потрапив до першого рейтингу 25-ти найбільш впливових людей Америки, який проводився журналом Time.

Кен Морс, керуючий директор Підприємницького Центру MIT: "...завдяки своєму підходові до корпоративного реінжинірингу, він розпочав революцію продуктивності всередині компанії.

Велетенські компанії на зразок Oracle та SAP були засновані для того, щоб впроваджувати підходи Майкла у життя, які призвели до найбільшого і найстабільнішого зростання продуктивності американських компаній із часів індустріальної революції, яка відбулася століттям раніше.

Надзвичайно сумно усвідомлювати, що така людина покинула нас..."

За даними інформаційних джерел.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua