НОВИНИ від 09.12.2008


Настав час переосмислити свої підходи до роботи

Всі ми знаємо, що мотивовані люди, які захоплені своєю роботою, зазвичай виявляються найбільш продуктивними. Але чи можливо підвищити мотивацію персоналу завдяки одній тільки зміні їхнього мислення? Нове дослідження, проведене у Канаді, стверджує, що можливо!

Дослідження, проведене академіками Університету Альберта виявило, що спонукання працівників до переосмислення своїх обов'язків дозволяє відшукати сенс роботи, який часто втрачається у повсякденному плині посадових завдань (зустрічей, проектів, дедлайнів), кожне з яких схоже на попереднє.

По суті, роботодавці, яким вдавалося здійснити таку психологічну зміну у способі мислення своїх працівників, засвідчували 60% покращення відвідуваності та дуже значний (75%) приріст утримання персоналу (скорочення плинності кадрів).

Перша фокус-група, яка складалася із 24-х працівників сфери охорони здоров'я, була запрошена відвідати одноденний семінар "Натхнення на робочому місці", метою якого було сфокусувати їх на завданнях кар'єри та особистого життя. Друга фокус-група не слухала цього семінару.

Результати, опубліковані у Journal of Gerontological Nursing, виявилися просто вражаючими.

"Ми виявили, що люди, які бачать сенс та кінцеву ціль у своїй роботі, а також можуть спостерігати за власним прогресом, стають щасливішими, більш продуктивними і навіть більш здоровими", — говорить Вал Кінжерскі (Val Kinjerski), одна зі співавторів дослідження.

Серед представників групи, яка брала участь у семінарі, спостерігалося 23% підвищення командної роботи, а рівень задоволеності роботою зріс на 10%.

Витрати компанії, пов'язані з відсутністю працівників на робочих місцях, скоротилися на $12 000. Окрім того — суттєво зріс рівень мотивації персоналу.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua