НОВИНИ від 26.02.2009


Що робити вчорашнім студентам

Студенти, які перебувають на останньому курсі навчання, готуються до випускних іспитів. Через чотири-п'ять місяців вони перестануть бути студентами і стануть випускниками. А що далі?

Тим часом, поки кількість посад продовжує скорочуватися, все більше та більше випускників повертаються до своїх університетів, щоб продовжити навчання, або пакують валізи і мандрують світом у пошуках омріяної роботи, сподіваючись, що коли вони повернуться ситуація буде набагато кращою.

Association of Graduate Recruiters окреслила прогноз, що виглядає зовсім невтішним для вчорашніх студентів. Кількість вакансій буде скорочуватися вперше з 2003-го року, при цьому прогнозований рівень скорочень може досягнути 5,4%.

Найбільших скорочень (і це нікого не дивує) можна очікувати у банківському секторі, зменшення посад у якому може досягнути 28%. Протилежних тенденцій можна очікувати лише у сфері інжинірингу, яка за прогнозами буде єдиною, що покаже зростання на 8,3%.

Вперше за багато років буде зафіксований і рівень зарплат випускників, який залишиться на рівні 2008-го року. В той же час деякі роботодавці (особливо у банківському та фінансовому секторах) будуть змушені суттєво скоротити рівень зарплат. За різними прогнозами такі скорочення можуть сягнути 8%.

Інше дослідження, проведене компанією Monster робить анітрохи не більш оптимістичні прогнози. Воно вказує на найнижчу доступність робіт, починаючи з травня 2006-го року.

Підкреслюється також зменшення можливостей в архітектурі, будівництві, інжинірингу, HR та адміністративних ролях.

У свою чергу Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) "підлив масла у вогонь", запевнивши, що від нестачі робочих місць страждатимуть у першу чергу саме наймолодші та найменш освічені працівники. Адже у них ще немає досвіду, який так цінують роботодавці.

"Єдине, що залишається робити випускникам, які все-таки хочуть ризикнути і вкластися у пошук роботи цього літа — це готуватися до інтерв'ю та співбесід ще активніше та наполегливіше, ніж будь-коли раніше, — стверджує генеральний директор Association of Graduate Recruiters Карл Джільярд (Carl Gilleard). — Тим же, хто не зможе отримати роботу мрії з першого разу, варто зосередитись на пошуку будь-якої оплачуваної посади, щоб забезпечити своє життя, а тим часом готуватися до наступних співбесід та інтерв'ю!"

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua