НОВИНИ від 23.03.2009


Таланти-емігранти повертаються додому

У той час як світова економіка набирає все більших та більших рис глобальності, криза не обійшла стороною і її, змусивши менеджерів, які працювали за межами своєї батьківщини, пакувати валізи та повертатися додому.

За даними нового дослідження, проведеного інтернет-ресурсом Workforce, все більше та більше компаній згортають свої міжнародні програми. Компанії почали відкликати своїх експатів (співробітників, які працюють за межами держави). А особливо тих, які були відправлені "за моря" з єдиною метою — отримати новий досвід, знання та навички.

Найбільш яскраво такі тенденції простежуються у банківській, фінансовій та автомобільній сферах.

У деяких випадках повернення тисяч працівників з-за кордону додому свідчить про те, що компанії змінюють свій "глобалістичний" світогляд бажанням закріпити за собою те, що є.

Але, що навіть гірше, багато "експатів", повертаючись додому, з сумом виявляють, що там їх також ніхто не очікує, а на "рідній" роботі для них немає місця.

Результати дослідження, проведеного у минулому році консалтинговою компанією Mercer, показують, що лише чотири з 10-ти організацій гарантують співробітнику роботу після повернення на батьківщину.

Не дивно, що компанії таким чином втрачали найталановитіших експатів. Ті або за власним бажанням залишалися в іншій країні, щоб працювати на іншу компанію, або переходили до конкурента вже після повернення на батьківщину. Сьогодні ж ситуація для емігрантів ускладнюється ще й тим, що в часи економічної кризи знайти нову роботу зовсім не так просто, як раніше.

Але, попри всі ці негаразди привабливість міжнародних вакансій залишається доволі високою для співробітників. Дослідження, проведене у минулому місяці рекрутинговою компанією Alexander Mann Solutions, виявило, що майже чотири з п'яти спеціалістів зацікавлені змінити місце своєї роботи, перемістившись або до іншого регіону, або ж навіть до іншої держави. У той же час приблизно половина компаній не мала змоги надати їм такі можливості протягом останніх трьох років.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua