НОВИНИ від 27.03.2009


Чотири місяці, щоб змінити життя

Ви щойно потрапили під скорочення? Відчуваєте себе трохи невпевнено? Більшість топ-менеджерів оцінюють час, який знадобиться їм на пошук нової роботи у чотири місяці. А дехто навіть вважає, що цей процес займе у них сім місяців.

Можливо це звучить трохи жорстоко, оскільки скорочення ніколи не буває приємним, але основна порада менеджерам вищої ланки — не впадати в паніку і ставитись до власного скорочення як до можливості переосмислити свій рід занять і відшукати ідеальну можливість зайнятися тим, що приносить справжнє задоволення.

За даними опитування, проведеного The Korn/Ferry Institute, в якому взяли участь понад 1000 непрацевлаштованих менеджерів вищої ланки, часи, коли відразу після звільнення на менеджера зі всіх боків сипалися пропозиції роботи, давно минули. Сьогодні пошук роботи для топ-менеджера більш нагадує війну або гру на виживання. Ви отримуєте відмову за відмовою аж до тих пір, поки витримають ваші нерви. І тільки одиниці виявляються достатньо наполегливими, щоб таки досягнути свого.

Для більшості керівників ситуація ускладнюється ще й тим, що їм ніколи раніше не доводилося самостійно шукати роботу.

Опитування Korn/Ferry також виявило, що лише менш, ніж третині з опитаних респондентів раніше доводилося витрачати більше 3-х місяців на пошуки нового місця. Проте сьогодні все змінилося. Вісім із 10-ти респондентів погоджуються, що пошук роботи займе у них не менше чотирьох місяців, а чотири з десяти навіть визнають, що цей процес може розтягнутися на сім або навіть більше місяців.

Багато хто з опитаних потрапив під скорочення, що й не дивно, зважаючи на сучасну економічну ситуацію в світі. При цьому приблизно чверть директорів визнала, що знаходиться у пошуках роботи трохи менше одного місяця, а більше, ніж третина — трохи менше трьох місяців. Приблизно п'ята частина респондентів визнала, що шукають нову роботу протягом семи місяців або навіть довше.

"На управлінському рівні тривалий час пошуку роботи зазвичай не стільки залежить від економіки, скільки від потреби знайти ідеальну посаду — тобто компанію з відповідною корпоративною культурою та набором функціональних обов'язків, — пояснює Шеріл Бакстон (Cheryl Buxton), директор клієнтських сервісів у Korn/Ferry. — Тому ми просимо всіх наших клієнтів бути терплячими в процесі пошуку. А сучасна економічна обстановка тільки підсилює потребу до витривалості".

Варто також відзначити, що один із найбільш розповсюджених способів часопроведення топ-менеджерів, які потрапили під скорочення, є "повернення до школи". Так, менеджери масово йдуть у бізнес-школи і займаються навчанням, сподіваючись перечекати рецесію.

Приблизно половина з них також дотримується максими, що пошук роботи — це також робота, і проводять значну частину часу шукаючи нових можливостей. А приблизно чверть фокусується на своєму професійному розвитку.

І лише 7% щасливців почувають себе достатньо впевненими та забезпеченими матеріально, щоб просто поїхати у відпустку чи присвятити цей час власному хобі. При цьому 3% взагалі нічого не роблять, віддавшись релаксації та відпочинку.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua