НОВИНИ від 05.05.2009


Менеджери не готові до виходу з кризи

Економічна та фінансова криза ще триває. Але, зважаючи на те, що все більше і більше експертів прогнозують пом'якшення "економічного клімату" та вірять у позитивні зміни вже протягом найближчого року, топ-менеджерам і керівникам компаній настав час задуматися про те, як вони керуватимуть своїми компаніями, коли криза закінчиться. Іншими словами, варто заглянути в майбутнє замість того, щоб орієнтуватися на короткострокові цілі.

Зважаючи на оптимістичні прогнози, які висловлюються багатьма інституціями, починаючи від Федерального Резервного банку США і закінчуючи спеціалізованими консалтинговими компаніями на зразок Watson Wyatt, можна очікувати, що наступного року економічна ситуація у світі таки почне покращуватися. І якщо найгірше справді позаду, тоді лідерам бізнесу час серйозно задуматися про свої пріоритети.

Після довгих місяців, коли компанії фокусувалися переважно на скороченні витрат, менеджерам варто знову згадати про залучення талановитих працівників та мотивацію персоналу, чим сьогодні не займається, здається, жоден керівник.

Основне питання, на яке слід знайти відповідь менеджерам: Чи є у компанії достатня кількість кваліфікованого та мотивованого персоналу, щоб знову розігнатися, коли криза нарешті вщухне?

З іншого боку, меншає кількість тих людей, які вірять у те, що зростання почнеться вже у цьому році. Якщо в минулому кварталі так вважало чотири респонденти з 10-ти, то зараз їх кількість зменшилася до третини.

Але, що не менш важливо, кількість працівників, які вірять, що зуміють успішно пережити кризу зі своїм теперішнім роботодавцем зросла до 52%, порівняно із 46% у серпні минулого року.

При цьому сім із 10-ти великих міжнародних компаній висловлюють оптимістичні прогнози щодо відновлення економіки у цьому році. Тоді як лише чверть зі 1700 керівників, лінійних менеджерів та HR-спеціалістів припускають, що і в 2010-му році кризу подолати навряд чи вдасться.

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua