НОВИНИ від 09.07.2009


Майбутнє зростання може призвести до появи корпоративних хижаків

Несподіване зростання кількості пропозицій роботи, які з'явилися за останні кілька місяців, може бути першою ознакою того, що економіка нарешті починає відновлюватися і ми прямуємо від спаду до зростання. Втім, для членів правління багатьох компаній ця новина може видатися не такою вже й приємною — адже їм не хочеться знову боротися за власність.

Дослідження, проведене компанією Conference Board's Governance Center в США, виявило, що зростання призведе до підвищення несподіваних поглинань та пропозицій щодо купівлі контрольних пакетів акцій. Менеджерам, в свою чергу, потрібно готуватися до наслідків, які неодмінно відчують їхні компанії.

Ворожі пропозиції щодо поглинання складають майже половину — 47% — від всіх пропозицій злиттів та поглинань, які мали місце в США протягом кількох перших місяців 2009-го року. Для порівняння, в минулому році кількість таких пропозицій складала всього чверть від загальної кількості, а у 2004-му році — всього 7%.

Причини очевидні — сьогодні все більше та більше компаній починають відчувати впевненість у власних силах і в майбутньому та використовують кожну можливість для того, щоб розширити свій бізнес.

"Деякі компанії на сьогоднішньому ринку можуть бути куплені і вигідно використані набагато простіше, ніж у минулому", — стверджує автор дослідження Фредерік Александер (Frederick Alexander), партнер компанії Morris, Nichols, Arsht & Tunnell в Уілінгтоні.

Компанії, які містять недооцінені активи чи мають потенціал для стрімкого збільшення ефективності, що зазвичай утворюється внаслідок орієнтації на короткострокову ліквідність, перетворюються на легку здобич, на яку вже полюють сильні гравці на ринку.

Тому керівникам слід вивчити управлінські політики компанії та призвичаїтись до захисту себе та своїх акціонерів від можливих нападів із боку "акул бізнесу".

За інформацією management-issues.






  ВСІ НОВИНИ



МЕТОДОЛОГІЯ: Стратегія, Маркетинг, Зміни, Фінанси, Персонал, Якість, IT
АКТУАЛЬНО: Новини, Події, Тренди, Інсайти, Інтерв'ю, Рецензії, Бізнес-навчання, Консалтинг
СЕРВІСИ: Бізнес-книги, Робота, Форуми, Глосарій, Цитати, Рейтинги, Статті партнерів
ПРОЄКТИ: Блог, Відео, Візія, Візіонери, Бізнес-проза, Бізнес-гумор

Сторінка Management.com.ua у Facebook    Менеджмент.Книги: телеграм-канал для управлінців    Management Digest у LinkedIn    Відслідковувати нас у Twitter    Підписатися на RSS    Поштова розсилка


Copyright © 2001-2024, Management.com.ua